MENU

Починати стратегічні реформи парламент повинен зі скасування недоторканності - Кожемякін

8679 0

Фракція "Батьківщина" закликає парламент термінового ухвалити законопроект про скасування недоторканності не тільки народних депутатів, а й президента і суддів. Про це заявив під час Погоджувальної ради заступник керівника фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

"Ми направили законопроект всім представникам коаліції, щоб вони його розглянули і офіційно дали нам відповідь", - сказав він. 
 
Кожем'якін підкреслив, що новообрана Верховна Рада разом з президентом та урядом має провести швидкі стратегічні реформи, "але почати ці реформи парламент має з себе, скасувавши недоторканність".

Окрім того, "Батьківщина" пропонує передбачити відповідальність народних депутатів за порушення регламенту і Конституції.
 
У зв'язку з цим, за словами Кожем'якіна, фракція зареєструвала два законопроекти: щодо особистого голосування і порядку допуску до залу пленарних засідань (турнікети та відбиток пальця), а також законопроект щодо припинення нарахування заробітної плати та відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень.

Також "Батьківщина" наполягає на терміновому ухваленні законопроекту про скасування позаблокового статусу України.
 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини