MENU

У Верховній Раді хочуть знову підняти питання голосування за голів комітетів

4615 0

Вже зовсім скоро, коли рада проголосує за бюджет 2015, голосування за комітети сильно опуститься в хіт-параді фейсбучного, та й взагалі загального обговорення. Бо буде не до комітетів.

Але, як на мене, це голосування стане однією сходинкою тієї драбини, якою ми намагаємося вилізти з погрібу.

Якщо голосувальники за диктаторські закони і довгий залишаться в керівництві комітетів – це буде гнила сходинка, тут в самому низу, тобто на самому початку, і з погрібу нам буде складно вилізти.

Спікер парламенту поставив на голосування за основу та в цілому постанову №1009 «Про обрання голів, перших заступників заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання" з зауваженнями щодо довгого та голосувальниками 16 січня.

Саме за це голосував парламент!

Тепер через те, що не були названі прізвища голосувальників 16 січня, й було допущено помилку щодо конкретного комітету довгого, нам треба НЕ залишти ЯК Є, а повернутися до питання й ще раз підтвердити, яке рішення ухвалював парламент. Якщо треба, спікер міг би попросити подати уточнюючі письмові пропозиції ще до підписання постанови.

Щодо участі опозиції в керівництві комітетів. Вважаю, що вона там має бути. У нас є додстатньо людей, які не голосували за 16.

У цьому рішенні має проявитися наша політична позиція як коаліції “Європейська Україна”, у цьому рішенні прозвучить наша оцінка кровопролиття, до чого підштовхнули закони 16 січня.

Треба викорінювати не лише “кнопкодавство” як голосування за сусіда, треба його викорінювати як вид бездумного й безвідповіадльного кнопконатискання.

Завтра вранці фракція. Плануємо обговорити це питання.

Svitlana Zalishchuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини