MENU

Украинцы должны посмотреть на Януковича глазами хищников — Данилюк

909 3

Переживши половину каденції Віктора Януковича, уряд нарешті усвідомив, що далі звинувачувати у всіх своїх негараздах виключно попередників не вдасться. Така позиція набридла навіть найбільш лояльній частині суспільства, іншими ж сприймається як відверте глузування.

На вулицях все ще висять рекламні розтяжки, на яких представники партії влади звітують про досягнення стабільності, проте на міжнародних економічних самітах міністри вже прямо говорять про початок другої хвилі кризи, яка, за словами Миколи Азарова, триватиме не менше десяти років. Про іншу частину передвиборчого гасла вже ніхто не згадує. Досягнення добробуту перестало бути приорітетом, очевидно, що найближчі роки будуть присвячені безнадійній боротьбі з остаточним зубожінням.

Наближені до Банкової експерти вже навіть почали нахвалювати кризу, розповідаючи про шанси для реформування економіки, які вона з собою приносить. Враховуючи темпи, з якими приватизуються обленерго та облгази, жодних сумнівів щодо напрямку цих реформ не залишається. Наступною реформою буде житлово-комунальна, яка зведеться до підняття тарифів для населення до рівня, економічне обгрунтування якого забезпечать колеги панів Ахметова та Фірташа в парламенті та Кабінеті міністрів.

Розраховувати на поступки з їхнього боку не доводиться. За умови стрімкого скорочення попиту на продукцію металургії та хімічної промисловості, основним джерелом прибутків мають стати українські громадяни. Саме їхнім коштом планується перекрити неминучі фінансові втрати. Саме громадяни мають стати тим внутрішнім ресурсом, який закликає мобілізувати Віктор Янукович.

Попри хронічне небажання погоджуватись з Віктором Федоровичем, він має рацію. Безперечно криза народжує шанс. В ситуації загального ослаблення та дезорганізації на зміну старим правилам мають приходити нові.

Якби свого часу  наші печерні предки не додали б до свого раціону м’ясо, а натомість марно б гаяли час у пошуці складових вегетаріанського раціону, Льодовиковий період став би не трампліном, а труною для homo sapiens. Наші предки стали б ресурсом, який був би використаний іншими більш конкурентноздатними видами.

Сьогодні українці мають шанс вижити. Проте для цього треба відмовитись від ролі жертви і подивитись на кривдників новими очима. Очима хижаків.

 

Олександр ДАНИЛЮК

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини