MENU

Ляшко отримав перемогу в парламенті - політолог

6161 0

«Під час «мирного блокування» трибуни парламенту Олег Ляшко показав, що навіть маленька фракція може повести за собою всю більшість у принципових рішеннях» - так прокоментував UAINFO сьогоднішні події у Верховній Раді політолог Дмитро Левусь.

На думку експерта, реально більшість Верховної Ради, і навіть керівництво парламенту також не бажали допускати депутатів, що голосували за закони 16 січня, до керівних посад у комітетах. «Проте ніхто, окрім фракції Радикальної партії, не поставив це питання настільки принципово. Вся фракція Радикальної партії заблокувала трибуну парламенту з вимогою включення до порядку денного постанови про зміну до переліку керівних посад у комітетах Верховної Ради. Відповідний проект рішення ще у п’ятницю був зареєстрований за авторством Олега Ляшка. Показово, що проти цієї постанови висловлювалися лише самі фігуранти голосувань 16 січня та їх не чисельні колеги. У результаті Верховна Рада підтримала включення до порядку денного відповідного проекту постанови, а спікер доручив регламентному комітету розглянути це питання та підготувати його до ухвалення у четвер» - зауважив експерт.

За оцінками Дмитра Левуся, Голова Верховної Ради достойно справився із першим блокуванням трибуни. З одного боку, він організував всебічне обговорення цього питання, чим показав свою здатність не ухвалювати поспішні рішення під тиском. З іншого боку, Гройсман пішов назустріч побажанням переважної більшості депутатів і все-таки поставив на голосування питання про включення відповідної постанови до порядку денного.

«Я прогнозую, що і регламентний комітет, і сесійний зал підтримають проект Олега Ляшка, що приведе до зменшення кількості заступників у комітетах Ради, за рахунок переведення частини депутатів у рядові члени відповідних комітетів» - прогнозує політолог.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини