MENU

Загроза забруднення на Десні: у Броварах будують качатник

6388 1

 

Броварська міська рада нажахана моїм повідомленням про те, що на берегах річки Десна, з якої для жителів м. Бровари береться вода для пиття, будується 10-мільйонний качатник.

Як зазначається у відповіді на моє звернення до Броварської міськради, вказане місце будівництва качатника в Козелецькому районі знаходиться вище водозабору комунального водогону з річки Десна для мешканців Броварського району та м. Бровари, що може призвести до забруднення річки Десна та погіршення екологічної ситуації в зоні водозабору.

Броварська міська рада запевнила, що почула мене і повідомила, що відповідне питання буде розглянуто громадськістю міста Бровари та Броварським районним управлінням ГУ Держсанепідемслужби у Київській області.

 

У відповіді міськради чітко видно, що депутати розуміють значення громадськості у цьому питанні. Переконаний, що це правильний шлях. Залучення громадськості, пояснення їй суті проблеми і актуалізація цієї проблеми на місцевому рівні, може створити громадські рухи, які поєднаються із тими, що вже існують в Козелецькому районі та в Києві. А спільно, як відомо, і мільйонерів легше бити. Сподіваюся, жителі інших сіл і містечок теж не сидітимуть склавши руки.

 

Відповідно до діючого законодавства, розміщення таких об’єктів здійснюється за погодження із громадськістю відповідної територіальної одиниці з обов’язковим дотриманням вимог природоохоронного законодавства та санітарних норм і правил.

 

Нагадаю, до мене як до народного депутата України звернулись жителі міста Остер, а також сіл Євминка, Поліське, Беремицьке, Крехаїв, Літочки, Літки та Булахов Чернігівської області з проханням втрутитися і розслідувати обставини видачі дозволів на будівництво 10-ти мільйонного качатника в Козелецькому районі в зоні компактного проживання людей.

 

Будівництво підприємства безумовно становить значну загрозу для якості життя Київщини та м. Києва, оскільки підприємство, яке буде постійно утримувати до 10,6 мільйонів качок, потребуватиме колосальної кількості води, яку відбиратимуть з Десни. Лишається реальною загроза потрапляння недостатньо очищених стоків та відходів до ріки. Ділянка, виділена для будівництва складає 18 га, протягом року підприємство використовуватиме 1 521 341 кубометрів води, яка викачуватиметься, судячи з усього – з Десни.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини