MENU

На Вінниччині дії місцевих «повстанців» лише «грають на руку» Кремлю

5544 7

Події, які відбулися у Вінниці 6 грудня, сколихнули громадськість не лише міста, а й всієї країни. В результаті штурму приміщення обласної ради постраждали люди. Натовп так званих «опозиціонерів» оголосив про необхідність створення Народної Ради (фактично Вінницької Народної Республіки), а на місцевому майдані обрали «народного губернатора».

Все, що нині відбувається у регіоні, дуже нагадує розвиток подій у ДНР та ЛНР. Купка людей, підбурюваних політичними провокаторами, намагаючись здобути реванш, прагнуть дестабілізувати ситуацію у регіоні.

Однак ми не дамо їм цього зробити. Не можна допустити повторення ситуації, яка відбулася 2 травня в Одесі, коли сутички та масові заворушення призвели до загибелі людей.

Варто зазначити, що після суботніх подій у Вінниці, схожі заворушення прокотилися і в інших регіонах країни, Одесі, Кривому Розі. Безумовно, це виглядає, як заздалегідь спланована акція проти стабільності в регіоні.

Ми не маємо права допустити ситуації, коли брат іде на брата, а матері ховають своїх синів вже всередині України. Треба чітко усвідомити, що у нас один ворог - агресор, який намагається загарбати нашу країну.

На жаль, місцеві «повстанці», мабуть, не розуміють, що своїми вчинками лише «грають на руку» Кремлю. Адже російські ЗМІ відверто «смакують» подробиці подій на вотчині президента та повідомляють, що на Вінниччині відкрито другий фронт проти Києва. Наша держава зараз ослаблена війною з Росією, і замість того, щоб об’єднати сили у боротьбі проти ворога, люди дозволяють маніпулювати собою, стаючи пішаками у чиїсь брудній грі.

Сьогодні ні в якому разі не можна допустити розгойдування даної ситуації. Я категорично засуджую сепаратизм і всі його прояви. Вінниччина завжди була спокійним і політично стабільним регіоном, тут завжди спокійно і мирно вживались люди різних національностей і віросповідань. Тому наше завдання - зробити все можливе, щоб так залишалось і надалі.

Дуже прикро, що деякі політичні діячі, переслідуючи свої власні інтереси, починають підбурювати народ, створювати колотнечу в суспільстві.

Як відомо, багато з тих хто розгойдує ситуацію, так звані «ватажки», вже були багато разів при владі. Чому ж за часи своєї роботи вони не показали жодних реальних результатів? Чому не покарані люди, причетні до загибелі героїв Майдану, чому на своїх посадах продовжують працювати хабарники, а корупційні потоки просто переведені в «нові» русла?

Я не виступаю захисником, або обвинувачем Вінницької обласної влади. Вважаю, що такі події свідчать про те, що і голова ОДА, і голова обласної ради допустили серйозні прорахунки в своїй роботі, не змогли втримати ситуацію під контролем. Але як би там не було, народне волевиявлення повинно відбуватися цивілізовано, без агресії, а головне - мирно.

У державі незабаром відбудеться децентралізація влади, і народ обере своїх представників у місцеві ради. Тому зараз дуже важливо не нагнітати ситуацію. Попереду місцеві вибори - і у народу буде можливість доручити управління на місцях гідним політикам.

Геннадій ТКАЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини