MENU

«Батьківщина» вважає неприпустимим призначення екс-регіоналів на керівні посади в комітетах Ради

8372 2

Фракція "Батьківщина" заявляє про неприпустимість допущення до керівництва парламентськими комітетами осіб, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня.
 
Про це з парламентської трибуни заявив заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".
 
За його словами, "Батьківщина" підтримує ініціативу розглянути питання звільнення таких осіб в першочерговому порядку і пропонує скоротити керівні посади в парламентських комітетах та за рахунок цього їх доукомплектувати.

Соболєв зазначив, що достатньо проаналізувати стенограму виступів під час ухвалення постанови про обрання голів комітетів, де, в тому числі, була заява від фракції "Батьківщина" про те, що особи, які голосували за закони 16 січня, не можуть бути в керівництві комітетів ВР.
 
"Це дасть можливість виконати побажання громадян про те, щоб ми скоротили кількість керівних посад у комітетах, бо у нас нікому буде вносити законопроекти - всі будуть на керівних посадах", - підкреслив народний депутат.

Крім того, Сергій Соболєва наголосив, що фракція "Батьківщина" наполягає на терміновому ухваленні на сьогоднішньому пленарному засіданні законопроекту 1099, який забезпечить персональне голосування у парламенті: "Нам остогидло чути кожного дня про те, що хтось за когось голосує. Ці особи повинні бути позбавлені права на п'ять діб приймати участь у голосуванні - і ті, хто передали свої картки, і ті, хто за них голосував".

За його словами, фракція "Батьківщина" також розпочала збір 150 підписів за скасування "феодальної недоторканості" народних депутатів, суддів та всіх, на кого вона розповсюджується.
 
"Ми просимо наших колег підтримати збір підписів, щоб ми мали можливість розпочати разом з реформою Конституції і реформу парламентаризму. Ми вважаємо, що це нагальне питання", - сказав Сергій Соболєв.
 
Також "Батьківщина" підтримає законопроект про скасування позаблокового статусу: "Наша фракція підтримає будь-який варіант, який дозволить вийти країні із сірої зони і стати країною, яка матиме і перспективу європейської інтеграції, і перспективу євроатлантичної інтеграції".
 
Крім того, Сергій Соболєв зазначив, що "Батьківщина" наполягає на ухваленні своєї законодавчої ініціативи про звернення до офіційних органів Росії з вимогою звільнити всіх політв'язнів, які перебувають у в'язницях РФ, у тому числі Надію Савченко.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини