MENU

Ярема жаліється на складності в роботі, а ГПУ з квітня по жовтень палець об палець не ударила

4513 1

Ранок почався із соплєй Яреми в інтерв*ю УП.

Про те, як тяжко жить на зарплату в 6000 грн, як всі несправедливі до ГПУ.

А краватка Луї Віттон потрєпалась, як тряпка з ринку.

Розкажу дещо про розслідування резонансних справ у ГПУ.

У квітні цього року всі адекватні люди були вражені звірськими катуваннями і вбивством депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. Його скалічений труп та тіла ще двох хлопців – Юри Поправки та Юри Дяковського знайшли у річці Торець. Кажуть, це усе справи рук двох ватажків терористів – Бєзлєра і Гіркіна. 

Як розслідували цю справу? 

27 квітня у Слов’янському райвідділку міліції зареєстрували справу. Але всі знають, що саме у цей час місто захопили терористи і там почалися бойові дії. З того часу нашу справу про катування і вбивство цих трьох чоловіків перекидають із Слов’янської міліції в Горлівську і навпаки.

Адвокати у цій справі постійно зверталися до ГПУ з проханням пришвидшити розслідування. Але за підписом заступника Генпрокурора Шокіна та в.о. начальника відділу нагляду за додержанням законів при розслідуванні резонансних злочинів проти життя – Березіна - приходили відписки з наступним формулюванням: «у зв’язку з захопленням правоохоронних будівель на Сході розслідування справ є неможливим»…

Адвокати писали звернення і на Донецьку прокуратуру, але звідти відписали, що триває АТО і тяжело работать. Головного болю стороні захисту додавало і те, що півроку справи були необ’єднані, хоча фактично це було потрійне убивство. 

Скінчилось тим, що у жовтні об’єднану справу взяло під контроль Головне слідче управління МВС. У випадках з Володимиром Рибаком і Юрієм Поправком було легше, бо їх справи були давно переведені до Києва зі Слов'янська, просто були розкидані по різних районах столиці. А от справа Дяковського лишалась у горлівській міліції. 

Уже адвокати дізналися, що там була знищена вся документація. Тому ГСУ МВС довелося заводити її заново із повторним проведенням усіх експертиз.

Недавно була проведена ексгумація тіл Дяковського і Поправка, які поховані на території великої України. З депутатом Рибаком усе складніше, оскільки його могила знаходиться у окупованій бойовиками Горлівці.

Із об'єднанням справ в одну почалося якесь розслідування. Оперативна група з МВС їздила до Слов'янська проводити слідчі дії, є деякі зрушення щодо свідків. 

Для чого це пишу? Фактично з квітня по жовтень ГПУ палець об палець не ударила. А таке-сяке МВС встигло і зробити слідчі дії, і провести ексгумацію. Це до питання, хто як працює і які результати.

Marina Daniluk-Yarmolaeva


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини