MENU

Найдешевші міста Європи для туристів

6987 1

Німецький клуб автолюбителів ADAC провів дослідження, яке допомогло визначити найдешевші міста Європи для туризму. До списку увійшло п'ять міст Східної Європи. Рахунок за обід в ресторані, оплата за проїзд у громадському транспорті та вартість екскурсій по місту у супроводі гіда - перші критерії відбору. Відпочинок у цих країнах обійдеться до 70 євро (не враховуючи витрати на проживання) на вікенд у 2 дня.

"Скільки грошей доведеться витратити на дорогу та проживання, може кожен легко підрахувати сам, але реальні витрати оцінити складніше», - кажуть автори проекту. Також вони наголосили на тому, що в деяких містах дуже дешева їжа і напої в ресторанах, проте мають порівняно дорогий громадський транспорт.

Що ж, перейдемо до самого переліку.

Белград (Сербія)

Белград розташований у місці злиття двох річок, Сави та Дунаю. Саме тут Сава впадає в Дунай. Місто має довгу історію, починаючи з 4 століття до н.е., коли область була заселена кельтськими племенами. Вперше місто згадується в IX столітті. Із сербської Белград перекладається як "біле місто". 

У ньому варто відвідати парк Ада-Сіганлія, Національний музей на площі Республіки з обширною археологічної колекцією і зборами живопису, будинок князя Мілоша, Старий палац, Етнографічний музей на площі Студентські-ТРГ із зборами сербських костюмів і народного мистецтва, Галерею фресок, палац княгині Любіца . Скадарліє - старий квартал белградської богеми, де можна спробувати традиційні сербські страви в численних ресторанах. Храм Святого Сави - найбільша православна церква на Балканах. 

Калемегдан - древня частина міста зі старою фортецею. Поруч з фортецею розташований Стари-Град.

Недалеко від Белграда, в Смедерево, знаходиться найбільша рівнинна фортеця в Європі - Бранковича, що займає територію в 11 гектар і оточена цілим комплексом споруд «Малого» і «Великого» міст. 

Прага (Чехія)

Поїздка до Праги – це не лише відмінний відпочинок на всесвітньо відомих курортах, це також і корисна, з точки зору поповнення багажу знань, подорож.

Більшість турів розраховані саме на тиждень, оскільки це найоптимальніший термін, за який можна оглянути максимальну кількість пам'яток. Звичайно, для багатьох і цього виявиться мало, що не дивно: кожна будівля виглядає як витвір мистецтва. Так справа йде практично в будь-якому європейському місті, не становить винятку і Прага.

Що подивитися за тиждень у столиці Чехії? Перший день можна просто насолоджуватися неспішною прогулянкою, освоїтися, зайти на Староместскую площу і дочекатися, коли знамениті астрономічні годинник проб'є полудень.

Другий день віддайте повністю Празькому граду і прилеглим паркам і садам, Золотий вуличці та іншим пам'яткам в окрузі.

Окремий день присвятіть відвідуванню музеїв, таких як Чеський музей музики або музей Кафки.

В один з відведених семи днів можна відправитися на екскурсію за межі Праги, наприклад, в Карлові Вари або подивитися на середньовічні замки.

Нагадаємо, що центральна частина Праги, як історичний центр, занесена до Переліку культурної та природної спадщини ЮНЕСКО. Не варто відмовляти собі в поїздці, оскільки навіть найпопулярніші місця не зможуть повною мірою показати культурне багатство, яким володіє Прага, Чехія. Що можна подивитися, куди сходити і що спробувати - не обмежуйтеся одними лише вказівками в путівниках, ходите самостійно і отримуйте задоволення!

У цьому місті потрібно не просто гуляти, тут дуже важливо уважно придивлятися до кожної деталі, вдихати запах міського ранку, стояти годинами під зведеннями готичного собору, доторкнутися рукою до почорнілої від часу стіни старого будинку. Прагу можна пізнавати лише в зіткненні із власною душею та думками. І тоді вона розкриє всі свої давні таємниці, які багато століть зберігалися між кладкою міських стін. 

 

Будапешт ( Угорщина)

Будапешт - це місто, в якому дивним чином дуже гармонійно по'єднується сучасний вигляд архітектурних рішень з найбагатшим історичним і культурним спадком. 

З упевненістю можна сказати, що одного дня мало, для того щоб побачити всі історичні місця Будапешта. Їх занадто багато. Але разом з тим, в Будапешті є такі видатні місця і пам'ятки, побувавши в яких можна з відповідальністю заявити, що ви відчули і зрозуміли внутрішній світ угорської столиці.

Якщо у Вас дуже мало часу на екскурсії по Будапешту, то, в першу чергу, необхідно побачити Будайську фортецю, Набережні Дунаю і Проспект Андраші (центральна вулиця міста). Вони є не тільки одними з головних визначних пам'яток Будапешта, а й стали частиною Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Відправившись в Фортечний район угорської столиці, ви побачите найбільшу кількість музеїв, що розташувалися дуже тісно один з одним в окремому районі Будапешта. Головними серед них є Угорський національний музей, Фортечниймузей, Військово-історичний музей.

З вікон Королівського палацу, зі сторони Дунаю, відкривається чудова панорама на столицю Угорщини.Королівський палац (Будайська фортеця) - це одинз головних символів Будапешта, побудованийще в ХІІІ столітті. На сьогоднішній день в будівлі Будайської фортеці розташовується Будапештський Історичний музей, Угорська Національна галерея, Державна Бібліотека ім. Сечені.

Для тих, хто бажає дуже швидко переглянути основні красиві місця Будапешта, пропонуємо відправитися в «екскурсію» за маршрутом трамвая №2, який проходить вздовж набережної Дунаю. Проїхавшись на трамваї №2 в обидві сторони, можна побачити чудові споруди та палаци, які й створюють вражаючий сучасний вигляд старовинного угорського міста.

 

Загреб (Хорватія)

Місто починається у підніжжя Загребсьих гір і простягається до долини річки Сави. Місцеві поділяють його на Старе і Нове місто. Перша згадка про столицю Хорватії відносять до 1094 року.

 

Починати вивчення Загреба краще зі знайомства з Старим містом. Від центральної площі Старого граду починається торгова вулиця Іліца, на якій знаходиться безліч магазинів і маленьких кафе.

 

 

Вам обов'язково варто відвідати Національний театр, а всього в декількох кроках від нього знаходиться музей Мімара. Також завітайте до Палацу архієпископа, який побудований у стилі бароко. А з вежі Lotrscak ви зможете насолодитися чудовим видом на місто.

 

 

Кафедральний собор в Загребі має досить незвичну назву - Успіння Діви Марії і святих Степана і Владислава, проте від краси цієї архітектури просто затамовується подих.

 

 

 

Гуляючи по цьому місту, складається враження, що знаходишся у Відні. Можливо, саме тому мандрівники так люблять Загреб. У парках міста люблять збиратися місцеві жителі і туристи. Це прекрасне місце для відпочинку. Тут можна просто побродити, помріяти або почитати книгу під покровом багатовікового дерева. 

 

 

Галереї і музеї Загреба відкриті для всіх охочих. Відмінні екскурсоводи вам завжди нададуть потрібну інформацію, звичайно, за умови, що ви добре володієте хорватською мовою. Міський музей, розташований в будівлі колишнього монастиря Святої Клари відкриє вам всі таємниці Загреба, розповість про багатовікову боротьбу Хорватії за незалежність. 

 

 

А ввечері, коли на небі з'являться перші зірки, відвідаєте пішохідну вулицю Івана Закмардія, яка приведе вас до фунікулера, що сполучає верхню і нижню частини міста. Саме тут ви побачите, як казково прекрасне місто при загадковому сяйві місяця. Примарне світло продовжує хвилини спілкування із Загребом. 

 

 

Любляна (Словенія)

Любляна - політичний і культурний центр Словенії; один із найважливіших комерційних, наукових та освітніх центрів Європи. Столиця розташована на обох берегах річки Любляниці.

Околиці міста входили до складу давньоримських володінь іще до нашої ери. Перша письмова згадка Любляни стосується 1144 року, а 1260 року вперше вказана як місто на річці Любляниці. 

Весь історичний центр можна обійти за 40 хвилин. Якщо, зісно, не враховувати час, поки ви із завмиранням серця споглядатимете чудові краєвиди Любляни. А вони тут на кожному кроці.

Отож, коли завітаєте до Словенії, обов'язково завітайте до Люблянського замоку (Люблянський Град), розташований на високому пагорбі над старим містом, із якого відкривається чудовий краєвид усього міста.

Міську площу - центр старої Любляни, розташовану на правому березі річки, між річкою й Люблянським градом. На площі розміщена старовинна Ратуша (словен. Rotovz), побудована 1484 року в стилі бароко, де досі засідає міська рада.

Перед будівлею ратуші - старовинний фонтан Трьох річок (1752) і ринок квітів.

Кафедральний Собор св. Миколая - собор у стилі бароко. 

Тромостов'є - три мости, які розходяться віялом над Любляницею, споруджені за проектом Й. Плечника, прикрашені драконами. 

Ансамбль площі Французької Революції (колишня площа Наполеона) (1963-1975 р.) і замок Тіволі, розташований в однойменному парку. 

Подорожі вчать більше, ніж що б то не було. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома. Тому періодично вирушайте до нових місць, аби урізноманітнити своє життя новими емоціями та відчуттями!

 

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини