MENU

Нова програма уряду не містить цифр - а значить, не буде відповідальності за невиконання

5993 0

В так званій програмі уряду, яка розмістилася на 14-ти сторінках, слайд-шоу, не вказана жодна економічна категорія, крім витрат на оборону, які там зазначені в сумі 5% ВВП. Це, до речі, не відповідає цифрі, яка буда зазначена в коаліційній угоді – там визначали витрати на оборону в обсязі 3% ВВП. Тобто є гарний набір пунктів і підпунктів, з гарними словами і формулюваннями. Але коли біля цих слів нема цифр - це означає, що немає ніякої конкретики, а значить немає і не буде відповідальності за результат, бо його не можна буде виміряти в реальному житті. Тому я це навіть це сприймають як програму.

Програма повинна містити конкретні показники, етапи і терміни виконання, оптимістичний і песимістичний сценарії. Однак навіть у тому, що було озвучено, є невідповідності декларацій і реальних намірів.

Наприклад, говорять про зменшення податків з 22 до 9, при цьому не вказано яких саме. А фактично йдеться не про зменшення, а про згрупування. З таким успіхом можна згрупувати і у 3. Це не є зменшення самих податків. При цьому паралельно ініційовано новий податок – 30% на так зване перевищення витрат над доходами. Виникає запитання – ми скорочуємо податки чи придумуємо нові? Оця неконкретика, а також взаємозаперечність позицій у коаліційній угоді і програмі уряду, між якими інтервал був один місяць, означає, що в уряду немає якогось цілісного бачення ні по окремих напрямках, ні по економічній системі України в цілому.

Андрій НОВАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини