MENU

Короткий огляд останніх новин від Свирида Опанасовича

8353 1

 

Доброго ранку, друзі! Кохве вже пили? Тоді можна з'їсти яблучко ілі грушку - вітаміни взимку особенно полєзні. А єслі хто ще не пив, то заварюєм і вмощуємся зручненько читати очередний випуск сільської аналітіки. В світі проісходять інтєреснєйші собитія, но обо всьом по порядку.

 

А начнем ми, звичайно з Наді Савченко, в якої начались проблеми із здоров'ям. Адвокат Ілья Новіков сообщає, шо вчора вона обратилася за медичною допомогою через простужене на етапі вухо, яке зараз вже повністю втратило слух. Тюремні медики не в стані допомогти, то Новіков займається, щоб Наді була надана кваліфікована медична допомога професійними отоларінгологами.

 

Крім того, Новіков сообщає, що за даними біллінга її телефону доказано, шо Надя фізично не могла бути причасною до смерті "журналістів" ВГТРК і слідство проти неї в нормальних умовах мали би прекратить.

 

Верховна Рада одностайно прийняла вчора обращеніє до Госдури РФ і до Хуйла лічно, щоб вони відпустили Надю Савченко і решту полонених з російських в'язниць. Хуйла в обращенії Хуйлом не називають, Путіним назвать тоже постіснялися. То написали лише його формальну должность.

 

По сумі цих трьох факторів, а іменно: алібі Наді, її хвороба, офіційне обращеніє парламенту, - Надю мали би вже тричі відпустити з тюрми. Посмотрім, як відреагує Хуйло.

 

Хуйло січас в Індії, осматрює алмази та пижиться продємонстрірувать, шо він тоже респектабельний глава государства. Індуси, правда, щолкнули Хуйла по носу сразу після спуску з трапа самальота - на відміну від Обами і Кемерона, яких зустрічав прем'єр-міністр Індії лічно, Хуйла зустрів віце-прем'єр. Хуйло дуже болєзнєнно воспринімає такі протокольні оплєухи, хотя публічно дєлає вигляд, шо всьо нормально.

 

В багажном отдєлєнії того ж самольота Хуйло тайно провіз у Індію гауляйтера окупованого Крима Аксьонова, по поводу чого тут же розгорівся скандал. Міністр іностранних дєл Індії даже офіційно виправдовувався, шо про участіє Аксьонова Москва не предупреждала, в списках він нє значілся. Офіційний Вашингтон виразив нєудовольствіє з приводу участі Аксьонова у візиті і потребував раз'яснєній. Київ глубокомислєнно мовчить, но дід надіється, що хотя би до кінця дня появиться реакція нашого МЗС. Сам Аксьонов заявляє, шо подписав якето епохальне соглашеніє, після якого в Крим широким потоком поллються індійські інвестіції. Дід подивився вніматєльнєє і нічого, кроме упомінанія про якийто пустопорожній меморандум не обнаружив. Дід вообще давно советував Аксьонову купить очки і ніколи з ними не розставаться. Очки для гауляйтеров дуже полєзна штука - прототип Аксьонова, глава судетських німців Конрад Генляйн благодаря очкам ізбежал позорной публічной казні. Винахідливий Конрад 10 травня 1945 року розбив свої очки, перерізав вени і тихо сконав у теплій камері. В отлічії од свого подєльніка Карла Франка, якого повісили на глазах у 5000 пражан. А до того вони обоє тоже часто були членами разнообразних дєлєгацій Гітлера.

 

Касатєльно епохального візиту Хуйла в Індію сообщається, шо подписано 20 долгосрочних російсько-індійських соглашеній. Дід привик розбираться з первоісточніками, подивився і нащитав лише 16. З яких собственно соглашеніє лише одно - про обученіє індійських офіцерів у воєнних закладах Росії. Но це проходне соглашеніє, яке періодично перезаключається. Решта - пустопорожні меморандуми із розряда тих, про які забувають сразу же після їх підписання. По поводу поставок російської нафти в Індію на 10 років, підписано якийто предконтракт, но даже єслі і буде підписано контракт (шо не факт), поможе він російській економіці, як мертвому припарка. Все одно ціна на нафту неуклонно падає - зранку 63,36 долларов за бочку БРЕНТа, а російський Юралс вообще дето по 60. А ведь шоб якто дихати Хуйлу нада по 90, а лучше по 100. Но контракт ведь може бути й не підписаний - не забуваєм про прийнятий сьогодні Конгресом США Акт. Який може накладати неприятні санкціі і на іностранні компанії, які сотруднічають з Роснєфтью. Но про Акт нємного ніже.

 

Таким образом констатуємо факт - Хуйло імітує бурну міжнародну діяльність, а американці не імітують. Вони предпочитають дєйствувать. Індія же притворяється, шо воспрінімає Хуйла в качестве глави государства, но ні про яку допомогу Росії даже не заікається. Жодні проведені Хуйлом переговори в Нью Делі за предєли обичной протокольной вежлівості не вийшли.

 

Дід особенно вніматєльно шукав інформацію про зустріч Хуйла з всеіндійской бандершой Сонєй Ганді. Вона не занімає державних посад, очолює партію Всеіндійський конгрес, но вліяніє в неї таке, шо без соізволєнія Соні ніякі серйозні контракти укладені бути не можуть. Но Соня з Хуйлом говорила про міжпарламентські і міжпартійні связі, а про гроші даже не заікалася. А ведь Хуйлу січас позарез нужні гроші. Через місяць, например, істєкає срок уплати 52 млрд долларов бувшим власникам ЮКОСа. Где деньгі, Зін? То єсть, Сонь?

 

Но Соня Ганді ведь тоже женьщіна. І нє ісключено, шо тоже состоїть в міровом женском заговоре проти Хуйла. Як би там не було, грошей Хуйлу не дала і даже не обіщала.

Обама, який тоже січас в Індії на міжнародном алмазном конгресє, шото таке сказав, шо з санкціями проти Росії пока спішить не буде. Руссо-пропаганда тут же обрадувалася, не понявши в чом суть сказаного Обамою. А Обама мав на увазі лише те, шо все і так іде неплохо, сітуація под контролєм. Та і посилення санкційного пресу лягає більше на європейські країни, ніж на США, а зараз дуже важно сохранить нєрушімость трансатлантичного єдінства.

 

Но дід так собі думає, шо слова Обами прозвучали іменно вчора не случайно. А шоб успокоїть ізлішнє нєрвного Хуйла, шоб воно окончатєльно нє слєтєло з катушок, почувши яку новогодню откритку йому написав Конгрес США.

 

Дід ще вчора вніматєльно наблюдав за Капітолійським холмом, а сьогодні зранку з удовлєтворенієм отмічає, шо рождєственське поздравлєніє Хуйлу получилося на славу. Озаглавлєно це поздравлєніє просто і со вкусом "Акт про підтримку свободи в Україні".

 

Простими словами - ми з вами тепер офіційно стали продажними наймитами американського імперіалізму, посіпаками США і предатєлямі ідєї русского міра. Шото подобне буде розказувать сьогодні руссоваті Діма Сікельов. А єслі серйозно, то США визнають Украіну в качестве свого союзніка, якого намерені защищать путьом надання економічної і воєнної допомоги. Важливо, що ініціаторами законопроекту були як республіканці, так і демократи.

 

А молнієносна швидкість його проходження в обох палатах і уровень підтримки конгресменами лішає Обаму даже гіпотетичної возможності накласти вето. Хотя бажання накласти вето в Обами і так не наблюдалося.

 

Дідові інтєресно, під яким соусом преподнесли цю інформацію Хуйлу його помощніки. Бо кроме допомоги Україні Акт передбачає конкретні санкції проти нафтового і воєнного секторів Росії. Глава Роснєфті Сєчін тоже січас в Індії і наверняка вопросітєльно дивиться в глаза свого хазяїна "Шо дєлать?".

 

Хуйло січас наверняка думає, яке новогоднє обращеніє сказать у відповідь і по слухам собирається записати його в Сєвастополі. Дід би радив Хуйлу не морочити нікому голову, а записать його прямо в Донецьком аеропорту.

 

Передбачені Актом санкції не вступають в дію нємедлєнно, а лише в случаї продовження Хуйлом його агресівной політікі щодо України, а также, шо немаловажно, Молдови ілі Грузії. Таким образом, конгресмени зарядили оружіє, вклали його до рук Обами і вніматєльно дивляться, шоб презідєнт США правильно і воврем'я ним воспользувався. Хуйло же на людях старається від іметь бравий, но на єдінє його наверняка бросаєт в холодний пот од усього, шо проісходить. Наблюдаєм.

 

Порох з далекої Австралії в очередний раз призвав Хуйла вивести войска з окупованих територій і передать кордон під контроль українських прикордонників. Тоді всі проблеми самі по собі вирішаться. МІД РФ привично пробубнило, шо войськ РФ там нема, виводити нікого, а кордон со своєй сторони вони контролірують. Прийде колись час і будущі історики ізучатимуть заяви МІД Росії за 2014 рік в качестве примеров самої безсоромної брехні.

 

Переговори в Мінську всьо врем'я переносяться, хотя Київ постоянно проявляє готовность їх проводити. Но сіпаратісти то соглашаються, то не соглашаються. Це означає лише одне - Хуйло колєблєтся і не знає, шо дєлать. Мірове сообщество спокойно і впевнено заганяє Хуйла у стойло, примушує до уступок, но він до голоса разума прислушуваться не хоче. Хотя куда уж проще - освободи Надю Савченко, зливай мертворождєнну новососію і тобі дадуть доцарювати. Єслі зумієш удержать ситуацію под контролєм у самій Росії.

 

В самій Росії появився міністр Говняшка. Вірніше, міністром він був і раньше, но фамілія в нього була Медінський. Ето той уродєц, родом із славного міста Сміла під Черкасами, которий у Москві вибився в міністри культури і якось повчав українців як нада воспринімать творчество Івана Буніна. Оцей міністр на днях переплюнув даже анєкдот про прачечниє, заявивши, шо нє намерен фінансувати фільми, которі знімаються по принципу "Рашка-говняшка". Ляпнув отаке, преса тут же рознесла ці слова по світу. Січас він шото там виправдовується, об'ясняє, шо він пісатєль і має право казати шо хоче, но слово нє воробей. З другого боку всьо логічно - в країні, де править Хуйло, міністром культури може бути лише Говняшка.

 

Ну а ми зберігаємо бадьорий бойовий дух, тримаєм кулаки за Надю, всячеськи допомагаємо Армії, занімаємся спортом і читаєм repka.club.

 

Та слєдім, шоб віздє був парядок! А не те, шо січас.

 

P.S. Друзі, дід оп'ять собирається в далеку дорогу, так шо на виходних обзоров не буде, ізвінітє. Очередний обзор в понеділок. Но сьогодні ще дід надіється запостити завершення параграфу про Святослава Історії України від діда Свирида. Бо вже прямо невдобно. Роботи дуже багато, просто не встигаю. Прошу поніманія.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини