MENU

Бригинець розповів про оплату послуг з надання води та електроенергії на окупованих територіях

6498 1

 

Міністерство соціальної політики розмістить на своєму сайті мою пропозицію - звернутися до міжнародних організацій з проханням, в якості гуманітарної допомоги населенню захоплених територій України, оплатити послуги з надання води, електроенергії та газу.


Як йдеться у відповіді, Міністерство готове здійснити необхідні процедури у разі появи пропозицій від донорів про надання такої допомоги. Адже визначення отримувачів гуманітарної допомоги та способу її надання – це прерогатива донорів.


Звичайно, донори вирішують кому і як допомагати, але вочевидь, що сьогодні єдина послуга, яка суттєво покращує життя в зоні гуманітарної катастрофи – на окупованій території Донбасу, і яку можна точно донести до кінцевого споживача, і вона не буде розкрадена і відібрана місцевими бандитами, це саме газ, опалення, вода та електроенергія.


Україна забезпечує окуповані регіони усім цим, несучи суттєві втрати бюджету, адже місцеві жителі Донбасу не мають ані засобів для оплати цих послуг, ані можливостей.


Тож, оплата цих послуг донорськими організаціями могла би стати суттєвою допомогою одночасно і жителям на територій гуманітарної катастрофи, і нашій державі, яка у важкий для себе момент виконує функції Червоного Хреста, донорської структури тощо щодо непідконтрольних їй територій.


Я вважаю, що справжньою гуманітарною проблемою для Донбасу на даний момент є потреба у воді, електроенергії, газі та вугіллі, які вони не спроможні оплатити. Тому Україна могла б звернутися до міжнародної спільноти із пропозицією надати жителям окупованих територій України допомогу у вигляді оплати послуг з водопостачання, електроенергії і теплоносіїв. Таким чином гуманітарною допомогою буде не їжа і речі, а тепло в оселях, вода в кранах і можливість приготувати їжу, що не менш важливо в умовах зими.


Як відомо, гуманітарні місії та проекти світової спільноти по допомозі жителям окупованому Донбасу, як правило, зводяться до передачі харчів і теплих речей. Проте вони стикаються із неможливістю доставити цю допомогу до адресатів, адже влада окупованої частини Донбасу приймає гуманітарну допомогу лише від Росії.


Оскільки витрати України на водопостачання, газопостачання та подачу електроенергії на окуповані території є абсолютно прозорими, то запропонований ним варіант спростить шлях і спосіб надання гуманітарної допомоги. І гуманітарні місії більше не стикатимуться із неприємними ситуаціями, коли від їхньої щирої допомоги відмовляються перед самим порогом після довгого шляху її доставки.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини