MENU

Про порушення під час будівельних робіт в Одесі

5809 1

 

Мінкульт виявив порушення Закону «Про охорону культурної спадщини», які здійснив забудовник при проведенні будівельних робіт в межах Центрального історичного ареалу м. Одеса по вул. Асташкіна, 29.


Таку відповідь отримав на своє депутатське звернення.


Нагадаю, до мене як до народного депутата України звернулися громадські активісти м. Одеса з проханням посприяти у вирішенні питання щодо проведення офіційних громадських слухань стосовно скандальних містобудівних проектів. За словами активістів, останнім часом в м. Одеса різко прискорилися роботи на скандальних містобудівних проектах, які здійснюються без найменшого публічного висвітлення, без проведення громадських слухань згідно з процедурою, викладеною в Законі «Про містобудівну діяльність».


За результатами перевірки Мінкультом були підготовлені матеріали для притягнення забудовника (ТОВ «Аль-Карім») до відповідальності у вигляді фінансових санкцій в сумі 170 тис. грн.. Прокуратура Одеської області звернулася з адмінпозовом до Одеського окружного адміністративного суду в інтересах держави в особі Міністерства культури до ТОВ «Аль-Карім» про стягнення фінансових санкцій у сумі 170 тис. грн.


Мінкультури також звернулося до Генеральної прокуратури та прокуратури Одеської області з проханням задіяти всі передбачені законодавством заходи з припинення будівництва по вул. Асташкіна, 29 у м. Одеса. Проте забудовник не припинив будівельних робіт.


Зрозуміло, що сума у 170 тис. грн. , що дорівнює вартості однієї невеликої кладовки у будинку, забудовника точно не злякали. Впевнений, що застосовувати потрібно кримінальну частину відповідальності, яка точно передбачається українським законодавством, але яка точно не використовується українськими відповідальними структурами. Часом здається, що силовики забудовники домовилися: ми тобі випишемо невеликий штраф, але не посадимо, а ти із нами розрахуйся за окремою таксою.


Крім того, перевіркою було виявлено, що незаконні земляні та підготовчі роботи з будівництва проводяться по вул. Велика Арнаутська,23/1 та Велика Арнаутська, 26, 28, 30.


Саме тому Мінкультури звернулося до Генпрокурора України з проханням взяти під особистий контроль за діяння всіх передбачених законодавством заходів з припинення незаконного будівництва у Центральному історичному ареалі м. Одеса та притягнення винних до визначеної законодавством відповідальності.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини