MENU

Київські причали не хочуть віддавати місту

6563 0

Київські причали не хочуть віддавати місту, оскільки вони «найпривабливіші і прибуткові».

Міністерство інфраструктури України підтримує Державне підприємство «Адміністрація річкових портів», яке не хоче віддати причали Києва столиці, оскільки зазначена передача погіршить фінансовий стан підприємства.

Таку відповідь отримав на своє депутатське звернення.

Як йдеться у листі, ДП «Адміністрація річкових портів», як балансоутримувач гідротехнічних споруд (причали, шпори, дамби та ін.), висловлює заперечення щодо передачі причалів в місті Києві, які є, безперечно, найпривабливішими та прибутковими серед інших гідротехнічних споруд, оскільки зазначена передача може призвести до порушення цілісного майнового комплексу підприємства.

Звісно, підприємство виходить зі своїх інтересів, а не з інтересів Києва. Але це, не причина тримати у своїй власності ресурси міста, коли вони мають працювати на місто. Це Київ має нести за них, як відповідальність так і зиск.

Через те, що причали Києва контролюються не містом, а державою, можуть виникати такі конфлікти, як розміщення дебаркадерів (які, в тому числі, можуть завдати шкоду екології), або облаштування причалів для міського водного транспорту, якого зараз не існує, але він повинен існувати у майбутньому.

Я отримав лист-відповідь на своє депутатське звернення за підписом екс-очільника Мінінфраструктури М. Бурбака. Можливо, нинішнє нове керівництво Міністерства має іншу точку зору і нарешті відновить справедливість - передасть причали Києва на баланс столиці.

Саме тому звернувся до новопризначеного Міністра інфраструктури України з проханням переглянути питання щодо повернення Києву міських причалів.

Як відомо, на сьогодні балансоутримувачем переважної більшості причалів у межах м. Києва є Державне підприємство «Адміністрація річкових портів», підпорядковане Міністерству інфраструктури України. У той же час КП «Плесо», на підставі угод із балансоутримувачем причалів (ДП «Адміністрація річкових портів») лише проводить фіксацію у схемі розміщення та забезпечує аварійно-рятувальне обслуговування.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини