MENU

Антикорупційне доручення Яценюка «помножили на нуль»

4960 0

Півроку назад автор опублікував маленьку статтю про великий грабіж споживачів газу через тендери. Матеріал називався "Стара "прокладка" для нової влади" і був наповнений фактами та прізвищами.

Промовиста назва статті відіграла свою історичну роль. Наступного дня після її виходу прем'єр Арсеній Яценюк доручив міністру внутрішніх справ, міністру енергетики та керівнику "Нафтогазу" "терміново розібратися, вжити відповідних заходів і поінформувати про результати Кабінет міністрів і громадськість".


У серпні автор дізнався, що Міненерговугілля тоді ще під керівництвом Юрія Продана та МВС Арсена Авакова випали з боротьби за розкрадені мільйони співгромадян. Замість чітких відповідей про перебіг розслідування автор отримав наступне.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов повідомив, що Генпрокуратура веде кримінальне провадження N42014000000000259 за фактами розкрадання державних коштів службовими особами ДК ПАТ "Укртрансгаз".

Відтак, кмітливі слідчі МВС перенаправили всі факти із статті про "прокладку" Курченка до ГПУ. Логічне питання: при чому тут "Укртрансгаз"?

За повідомленням прес-служби ГПУ, в межах кримінального провадження N42014000000000259 спричинені державі збитки встановлені у сумі 650 млн грн. Проте про підозру не оголошувалося, арешти не накладалися, до відповідальності ніхто не притягувався. Розслідування триває.

У Міненерговугілля теж все просто. За повідомленням заступника міністра Ігоря Діденка матеріали про укладені договори ще у серпні перенаправлені до МВС. У "Нафтогазі" утворено робочу групу "для вивчення ситуації".

Підопічні нового керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва повідомили, що провалені тендери курував екс-заступник голови правління компанії Сергій Кацуба. Втім, останній не поніс жодної відповідальності. А навпаки, обзавівся королівськими хоромами.


Фото з Вікіпедії

На днях в Брюсселі на конференції в Європейському політичному центрі Арсеній Яценюк голослівно заявив, що корупція на макрорівні подолана. В це слабо віриться тут, в Києві. Нескладно уявити, як нинішній уряд бореться з корупцією, якщо навіть доручення прем'єра нічого не варте у коридорах на Грушевського.

Гліб КАНЄВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини