MENU

«Справа Наді Савченко стала красною тряпкою для Путіна», - мєждународний обозрєватєль

5875 0

Доброго ранку друзі! Надворі понеділок, ми на порозі останнього повноцінного робочого тижня в цьому році. Дід сподівається, що всі ви здорові й бадьорі, заварили вже свій традиційний утренній кохве ілі чай та вмостилися зручненько коло екранів своїх комп'ютерів. Продовжуємо спокойно розбиратися в тому, шо на самом дєлє проісходить вокруг України, чим дихає наш враг і шо собі думають наші союзніки. Кінець грудня - саме врем'я начинать підводити нєкоторі підсумки і робити попередні узагальнення.

Сьогодні в Басманному суді в очередний раз буде засідання, яке розгляне скаргу адвокатів про незаконність продовження арешту Наді Савченко. Вже совершенно ясно, шо справа Савченко стала красною тряпкою для Хуйла, говорячи про неї він тєряє самообладаніє і верзе всяку чепуху. Но однозначно, шо Хуйло вніматєльно стежить за цією справою і знає її до деталей. Так шо казати, шо слєдственний комітєт і Басманний суд занімаються самодєятєльностью не можна. Справа наверняка знаходиться на особому контролі Хуйла, все проісходить за приказами з Кремля і Хуйлу лічно докладують про розвиток подій. Тому і відповідальність за незаконність утримання Наді, а также всіх інших полонених, лежить на Хуйлові персонально.

Сьогоднішнє рішення Басманного суду предсказать несложно, вряд лі Хуйло здивує нас вменяємостью. Хотя раньше він божився, шо всі полонені мають бути обміняні по принципу "всєх на всєх" і повернутися до своїх сімей ще до Різдва і до Нового року. І з цією метою, по слухам, на окуповану територію ДНР-ЛНР тайно завезено десь сотню полонених українців, щоб обміняти їх на захоплених сіпаратістов. Якщо це правда, то це харашо. Но Надю Савченко, Олега Сенцова і решту захоплених українських громадян, проти яких в Росіі ведуться отдєльні судопроізводства, Хуйло вертати явно не намерен. А значить і говорити про кардинальну зміну політіки Хуйла підстав нема.

Говорити можна лише про тактичні ігрища і мелкі уступки, які б дали Хуйлу возможность намекать Западу - я прілічний челавек, а ви сволочі. Ану, отміняйте санкції, бо я такий дурний, шо мене лучше не трогать!

Те, шо Хуйло продовжує жити в паралельній, ним же видуманій реальності - медіцінськи факт. В тій реальності Росія веде послєдній і решітєльний бой із Америкою, програш у якому смерті подобен. Тому на победу Хуйло готов кинуть всі ресурси, спалити всі золотовалютні запаси, положити життя тисяч людей і угрожати Западу великою війною. Собственно, з усіх козирів у Хуйла остався лише шантаж великою війною. До якої Запад, послєдоватєльно охренєвающий від поведєнія пацієнта, морально не готовий. Но Запад готовий до всього іншого, крім війни, і арсенал впливу на Росію в нього значітельно ширший, ніж було у времена Хрущова ілі тєм болєє Сталіна.

Запад уже звикся з думкою, що має справу з ісключітєльним случаєм і тоже начинає воспринімать проісходяще, як решітєльний бой, поразка в якому недопустима. Тому також мобілізує ресурси і перестраює свою політику в соответствії з визовами.

Протягом виходних дід наслухався всяких отєчественних і заграничних політологов та аналітіков і винуждєн констатірувать, шо подавляюще большинство з них плутають грішне з праведним і за деревами лісу не бачать. Вони жваво обсуждають ефективність разних форматів переговорів, плутаючи роль мінських договорняков із переговорами в нормандському форматі, при тому всі вони страдають недооцінкою ілі переоцінкою різних факторів та дєйствующих ігроков. Шоб внести ясность, дід розкаже, як він сам бачить сітуацію, котора складується під кінець уходящого года.

Ітак, ми маємо Хуйла і возглавляєму ним Росію, для яких українське питання - послєдній і решітєльний бой. Тут всьо ясно, іллюзій буть не должно. Хуйло фізіологічно не способен признать ошибочность своїх взглядов і пойти способен лише на мелкі, несущественні з його точки зренія уступки. Но для достіженія главної мети зайти він може так далеко, наскільки це йому буде позволено. Позволено Хуйлу було многоє, но з точки зренія його апетітов слішком мало.

Яка ж мета в Хуйла, чого він так страсно добивається? Тут всьо просто - Хуйло мечтає увійти в Історію як собіратєль зємель та восстановітєль імперії. Времені для цього в нього остається немного, хотя лічно він щитає, шо житиме довго і все встигне. Крим і бардак на сході України - ето всьо, шо він зумів досягти за півтора року титанічеських усілій. Но це нікоїм образом не відповідає його мечтаніям.

Зараз можемо спокойно констатірувать, шо "бліц-кріг" Хуйла провалився, целі "русской весни 2014 року" не досягнуті ілі досягнуті в нєзначітєльной стєпені. В цих умовах Хуйло винуждєн міняти тактіку. Хуйло не в состоянії заглядувать в далеке будуще і не вміє розраховувати ходи наперед. Він не шахматіст, а дзюдоїст. Схвативши і міцно утримуючи ДНР і ЛНР, він щитає, шо крепко держить Україну за полу її кімоно і йому вдасться провести бросок. Но преступна київська хунта надрізала оту полу, тому при проведенні броска Хуйло рискує просто відірвати шматок кімоно противника і больно гепнутися на татамі. Тому січас він тактично остановився і розмишляє, за що ще можна схватиться, як і в який бік провести єслі не бросок, то хотя би підсічку. Дотягнутися в уходящем году до горла протівніка руки в Хуйла оказалися закороткі.

Тєм временєм Запад веде свою ігру, і не за правилами дзюдо. Запад ізначально робив ставку на дліну партію з целью вимотать противника і заставить його відмовитися від бою в силу общого упадка здоров'я його організму, і економічного, і політичного. Прощитавши ходи наперед, Запад цього року начав і успішно провів перший етап економічного послаблення Росії - ціни на нафту обвалені, фінансову систему ліхорадить, еліти в шоці, народішко охренєває. 

Готується другий етап, в рамках якого возможен повний коллапс російської економіки і на це Хуйлу м'яко, но нєдвусмислєнно намекають. Не раз говорилося про "економічну ядерну бомбу", яку Запад примінить, єслі Хуйло не вгамується. Оту бомбу ще ніхто не приміняв. Покашо просто перекрили нєкоторі краніки.

Паралельно Запад послєдоватєльно вибиває у Хуйла карти енергетичного тиску на Європу, наочно доказуючи, шо продавець газу не може вліяти на політичний курс Європейського Союзу. Щелбан з "Містралями" і громка затрещина з Южним потоком заставили Хуйла нємного прійті в сєбя, хотя він і попитася якто згладить боль і уніженіє, приклавши до ушибленого місця турецьку примочку. Турки хитро улибаясь воспользувалися неудобною позою незадачлівого дзюдоїста і переключили газовий поток на себе. Шо з ним будуть робити, самі турки ще не придумали, але в хазяйстві пригодиться.

Таким образом, в Хуйла постєпенно остався лише один козир, про який дід уже казав - угроза великою війною. Не сама війна, а пока лише угроза, бо розв'язувати велику війну Хуйло наверняка січас бздить. Хотя бряцає оружієм все громче. Його виступ на розширеній колегії міністєрства нападєнія Росії, який було демонстративно проведено у нововідкритому центрі управління обороною РФ не оставляє сомнєній: у Росії не осталося ресурсов вліять на ситуацію в світі, кроме армії і флоту. Особе місце Хуйло відводить ядерній компоненті і тому ця часть його речі була особенно натхненна. І призначалася для ушей США, шоб ті іспугалися та поумерілі пил.

США давно, відімо, наперед прощитали возможні дєйствія Хуйла і врахувавши уроки попередніх криз, в тому числі Карибської кризи 1962 року, втайнє начали готуватися до возможних неадекватних шагов со сторони невменяємого московського сцарька. З цією метою составлєн план увода з-під протекторату Москви всіх гіпотетичних союзників Росії. І отой план послєдоватєльно виконується.

Ізвестія про відновлення дипломатичних відносин з Кубою, позитивні сигнали в Мінськ - лише вершина айсберга масштабної роботи американців у цьому напрямку. Яка спрямована на те, щоб ні одна російська ракетна установка не появилася даже случайно в якійсь точці земної кулі. З Венесуелою сложнєє, бо там во главе страни тоже потенційний пацієнт психлікарні Мадуро. Которий по тєлєвізору розказує согражданам, шо падіння цін на нафту стало ісключітєльно результатом політіки США, шоб сломить гордий народ Венесуели. Об етом йому, Мадуро, розказала птічка, котора на самом дєлє була душою усопшего презідєнта Чавеса. І ота птічка розказала также, шо спекулянти спеціально піднімають ціни в магазінах і з ними нада шото дєлать.

Поетому войськам були дані приказанія пройтися по магазінам і переписати цінники в соответствії з ожиданіями покупатєлєй. Ну, в общем, в отлічії від вменяємих Рауля Кастро і Ляксандра Лукашенки, з Мадуро нема чого говорити, тому флот США просто подготовився в случаї надобності бистро блокірувать Венесуелу з боку Карибського моря і Атлантичного океану на случай, єслі якийто російський корабель случайно окажеться в блізлєжащей акваторії. Всі ці кроки зроблені на упреждєніє, коли ще Хуйло даже й не подумав про возможность ядерного шантажу США вблізі їхніх кордонів. Так шо нашого пацієнта ведуть опитні і хладнокровні дохтори.

Тепер про вчорашній візит Лукашенки в Київ і про сьогоднішній візит Назарбаєва. Великих сподівань на успішність посередницької місії білоруського і казахстанського лідерів, дід би не покладав. Хотя би тому, шо впливати на міровоззреніє Хуйла, а значить і на логіку його поведінки, вони не в состоянії. Но тактичну роль тимчасового стримування Хуйла від радикальних кроків вони відіграти можуть і должни. Бо самі кровно в цьому заінтересовані.

Дід дуже надіється, шо Порох, обсуждая з ними актуальні вопроси врегулювання кризи, не забуде між третьою і четвертою чаркою обсудить вопрос встановлення зон вільної торгівлі на двосторонньому рівні. На случай краху ЗВТ СНД. Січас дуже правильний час говорити з білорусами і казахстанцями на цю тему, бо вони самі шукають путі виходу з-під обременітєльної опіки Хуйла. Толку від Тайожного союзу ЄАЕС все менше, він все більше превращається в мертворождьонне об'єдінєніє, яке не стільки допомагає, скільки угрожає економічному благополучію краін-учасниць.

Вообще отой ЄАЕС в часті взаємодопомоги все більше нагадує дідові ізвесний украінський анкедот про те, як у дядька в селі здохла корова і він просить сусіда допомогти витягнути тіло нещасної худоби із хліва: "Куме, а йдіть-но поможіть витягти корову, сам не подужаю. А як дасть Бог і у вас корова здохне, то я вам тоже поможу".

Мінські договорняки, про які так багато пишуть і говорять, дід тоже щитає тактичним моментом, тому надто великих сподівань покладати на Мінськ-2 не слід. Но це не значить, шо такі переговори в рамках контактної групи не нада вести. Переговори в кожному з елементів дозволяють вирішити масу практичних питань, тимчасово відволікати увагу противника і, що важливо, виставляти укропську хунту в качетсве миролюбивої і конструктивної сили. На Западі це люблять, тому і симпатії Запада на нашому боці. Отже, дід за переговори, всякі і разні.

Весь цей переговорний процес нагадує матрьошку: в самом низу Мінськ, який накриває нормандська матрьошка, коли нада зверху накривається матрьошкою в форматі за участю Великої Британії. Но своє слово не сказала найбільша, американська матрьошка, яка вніматєльно стежить за собитіями, і не просто стежить, но і подганяє їх під своє розуміння оптимального розвитку подій.

Таким образом, казати, шо Хуйло стреножен і связан пока не можна. Но він сильно огранічен у своїх діях і ці огранічітєлі удержують його пока від радикальних дій. Кроме того, Хуйло нєізлєчімий фантазьор і щитає, що запас прочності дає йому возможность для нєкоторого временного маньовра. Тому перспектива начала повномасштабних воєнних дій до весни залишається маловероятною. Во-первих, тому, що газовий пакет з Європою заставляє його буть осмотрітєльним і осторожним. Во-вторих, Хуйло іскреннє надіється, шо зиму украінська економіка не переживе і до весни Україна має погрузитися в хаос економічних і соціально-політичних неурядіц. І тоді перезрівше українське яблуко саме впаде до його ніг. В-третьїх, Хуйло надіється, шо американо-європейський тандем не пройде іспитаніє временєм, протиріччя за зиму загостряться і в умовах економічних трудностєй, вже весною Європа сама зніме антиросійські санкції. Принаймні, іменно так Хуйло воспринімає намйоки ЄС, шо в березні-квітні 2015 року санкції можуть бути переглянуті. Шо позволить Хуйлу бистро восстановить утрачені в Європі позиції і диктувати європейським країнам свої условія. Не ісключено, шо Хуйло в качестве главного приза у цій війні бачить свій протекторат над Європою ілі, принаймні, над її більшою частиною.

Дід би ніколи не писав про подобні бредові мечтанія Хуйла, єслі би не прямі підтвердження з боку ряда кремльовських політологов, шо Хуйло іменно так бачить картину світу і, шо його апетити Україною не обмежуються. Сподіваюся, шо ці чудєсні откровенія будуть почуті на Заході і сприйматимуться ними всерйоз. Що дозволить додатково консолідувати цивілізований світ проти здичавілого павіана Хуйла, находящогося в плєну самих ізвращонних геополітичних фантазій.

Таким образом, до весни, як дід уже казав, вірогідність війни невисока, но з березня місяця, коли Хуйло роздуплиться, шо його розрахунки оказалися туфтою, від нього вполнє можна ожидать всякої херні. Украінський напрямок тут наіболєє вероятний, но не єдінственний. Бо Україна для Хуйла не враг, Україна для Хуйла лише поле битви з главним врагом - з Америкою. Дзюдоїст Хуйло вполнє способен рішить, шо Америку можна схопить за кімоно в любій іншій точці планети, от іменно тому американці зазадалегідь підв'язують поли, позбавляючи Хуйла возможності дотягнутися до них своїми кривенькими рученьками.

Ціна на нафту за вихідні нєсколько піднялася і составляє січас 62,55 долларов за барель, шо соответствує стресовому сценарію розвитку економіки РФ, но вселяє в Хуйла нєсмелиє надєжди, шо все ще образується і ціна на нафту оп'ять буде 150. Цьото канєшно не случиться, но січас важно, шоб Хуйло не робило ніяких резких двіженій. Мірові лідери тоже люди і вони тоже хочуть спокійно відсвяткувати Різдво та Новий рік.

Центробанк РФ продовжує натхненно палити валюту, шоб укріпити рубль напередодні новорічних свят і цим робить дві хороші справи: а) зменшує валютні запаси РФ і б) опосередковано підтримує курс гривні. Вечно ті укропи безцеремонно пользуються Росією.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю і за всіх наших полонених, всіляко допомагаємо Армії та читаємо repka.club,

І слєдім, шоб віздє був парядок! А не те, шо січас.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини