MENU

«Січас в Україні спостерігається якато манія віздє бачити агентів Кремля», - дід Свирид

2577 3

При всьому багатстві барвистого вінка українських лайок, всьо-таки наблюдається в нас нєкоторий дефіцит слів та виразів. Російські матюки тоже система недосконала, хотя росіяни в масі своїй свято переконані, що їхні матюки неперевершені. Но вони так думають лише тому, шо іноземних мов обично не знають. От єсть в угорській мові вираз "szarkeverő". Ні на украінську, ні на російську це слово влучному перекладу не піддається. Найближчий відповідник є в англійській мові шото тіпа "shit stirrer". В німецькій відповідників кілька і всі вони склоняють іменник "Scheiße". В общем, так кажуть про любітєлєй розмішувати лайно і обмазувати ним невинних людей.

Но хотя такого слова в нас нема, зато мастєров цієї справи хватає. Вони обожають облити когось брудом, а потім зловтішно спостерігати, як людина відмивається. Січас в Україні спостерігається якато манія віздє бачити агентів Кремля. Достаточно лише кинути про когось, що він работає на врага, як тут же начинається срач і нікому не потрібні дебати.

Свого часу, під час Майдану, протестувальники гучно скандували образливі лозунги навпроти офісів "Сбербанку Росії". Зрозуміти можна, але чомусь ніхто не згадує, шо співробітники цих офісів такі ж українці, як і протестувальники. І так само ходили на Майдан, всією душею його підтримуючи.

Дід также з достовірних джерел знає, шо фінансова допомога Майдану йшла і від українських фахівців системи Газпрому. Міллєр би вдавився, єслі б узнав, шо його підлеглі в Україні фінансово допомагали скинути Януковича, і як потім вони допомагали і допомагають українській Армії.

Тепер дідові вже не раз доводилося зустрічати закиди на адресу Радіо Рокс, шо вони нібито крутять якіто пісні якихто антиукраїнськи налаштованих нєгадяїв. І чуть лі не являються агентами Москви. Єслі б я не знав, то промовчав би. Но поскільки судьба розпорядилася так, шо дід лічно знакомий із співробітниками Радіо Рокс, авторитетно запевняю - вони там усі такі ж укропи і укропочки, як і ми з вами. Єсть там, правда, среді них один білорус. Но дай Боже, щоб усі українці були такими патріотами України, як отой щирий білорус. В общем - рукі проч від Радіо Рокс! Яке, кстаті, багато і давно помагає нашій Армії. В отлічії від тих дєятєлєй, яких англомовні люди називають шіт-стіррерами, а угорці - соркеверьовами. Блін, нада би вже й своє слово винайти на оту публіку... Задовбали.

В общем так - єслі зустрічаємо обвінєнія в адрес когось, хто якоби є рукою Кремля, то сначала вніматєльно і пристально приглядуємося до лічності обвінітєля. Єслі ота лічность доверія не визива, то пока ми не знаємо, як його обізвати, можна просто вперіщить такого ломом. Дід розрішає.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини