MENU

Навіщо необхідне розширення повноважень РНБО

1642 3

Закриваючи тему про голосування про розширення повноважень РНБО.

Питання було не в тому, що цей закон необхідний, а в значно більш широкому контексті.

- що більше в нашій країні важить - Конституція, чи "спеціальні закони", прийняті через "нагальну необхідність".

Якщо у нас уже діє пріоритет "спеціальних законів", в такому разі треба публічно визнати, що дія Конституції у нас призупинена через такі, такі й такі причини. Якщо у нас діє пріоритет Конституції, то розширювати повноваження треба так, щоб вони не порушували конституційні норми.

От і все.

А розгадка цієї ситуації проста, як мичання. Розширення повноважень РНБО необхідне для того, щоб воєнний стан НЕ вводити, але користуватись всім його функціоналом. Попутно створивши паралельний центр прийняття рішень, який буде "перекривати" рішення МО та МВС, таким чином розмиваючи відповідальність і повноваженння.

... а всього-то треба, оголосити воєнний стан і утворити Ставку Головнокомандувача, от і весь функціонал є, і на Конституцію не треба плювати. І навіть буде приємний бонус: дія норм Конституції в цьому випадку автоматично призупиняється.

Але тоді треба під цим підписатись, а потім нести відповідальність.

UPD: І да, якщо знову заведете пісеньку про те, що воєнний стан не можна вводити, бо тоді необхідно буде визнати Росію агресором, для початку скажіть мені, хто ж такий невідомий уже майже рік воює на нашому Сході, і убиває наших хлопців.

А то дуже красиво влаштувались: коли треба, то у нас війна з Росією і критика не на часі, протести працюють на руку Путєну, і взагалі треба спеціальні закони. А коли треба - то у нас мир, дружба і невідомі зелені чоловічки.

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини