MENU

Футбольний туризм: куди поїхати футбольному фанату?

4251 0

За футбольними баталіями можна спостерігати через екран телевізора чи в режимі онлайн, однак, безперечно, набагато цікавіше вболівати за улюблений ФК чи футбольну збірну наживо, перебуваючи у центрі події − на трибуні одного із стадіонів світу.

Затятим уболівальникам, втім, можна й не пояснювати цієї прописної істини, інакше б такого явища як футбольний туризм не існувало б. Сьогодні ми поговоримо про футбольний туризм і з’ясуємо, де найцікавіше буде футбольному фанату. Неабияк активізується популярність турів на футбол під час проведення Чемпіонату Світу, Чемпіонату Європи або ж інших матчів, навіть на рівні відбіркових.

За футбольними враженнями − до Барселони

Затребуваність того чи іншого футбольного туристичного напрямку цілком залежить від рейтингу команди країни (міста), тобто, «прописки» клуба. Дуже популярні поїздки до Іспанії, особливо в Барселону, так як однойменний футбольний клуб обожнюваний у цілому світі, а у 2012 році «Барселону» визнали кращою командою світу.

Стадіон ФК «Барселона», Camp Nou, вміщує понад 99 тисяч глядачів і при розумному плануванні поїздки і своєчасному бронюванні квитків шанси потрапити на яскраву гру «Барси» дуже високі. Слід зважати на те, що на рейтингові матчі в касах стадіону квитки купити дуже проблематично, але якщо в планах відвідання матчів категорії «D» і «С», то не проблема придбати їх безпосередньо перед грою. І навіть якщо потрапити на домашній матч «Барселони» не вдалося, від поїздки на Camp Nou не можна відмовлятися, адже цікавим є як сам стадіон, так і музей при ньому, третій за відвідуваністю в місті.

Футбольна Англія

Дуже популярним є напрям футбольного туризму до Англії, на Батьківщину футболу. Знавці радять не оминати увагою Прем’єр-Лігу − вищий дивізіон чемпіонату Англії з футболу, в рамках якого на трав´яному покритті відбуваються справжні спортивні баталії. Яскраві емоції від спостереження наживо за грою таких футбольних клубів, як «Арсенал», «Астон Вілла», «Челсі», «Евертон», «Ліверпуль», «Манчестер Юнайтед» і «Тоттенхем» залишаться у пам’яті назавжди.

Варто знати, що іще до початку серії матчів піднімається неймовірний ажіотаж, тому тури і квитки на англійську Прем’єр-Лігу бронюють не просто заздалегідь, а часом навіть більш ніж за рік до проведення матчів. При розробці футбольного туристичного маршруту поряд з європейськими країнами, де футбол поважають на рівні релігії, не варто забувати і про Близький Схід, де ця команда гра є не менш шанованою.

Футбольний туризм в Україні

Після проведення в Україні матчів футбольного єврофоруму у 2012 році, популярність футболу і усього, що пов´язано зі спортивною тематикою та Євро-2012, в нашій країні різко зросла, а на вулицях Львова та Києва, а ще Харкова і Донецька, з´явилася особлива когорта туристів, які бажають пройтися слідами чемпіонату Європи з футболу, оцінити новинки інфраструктури, зробити селфі на фоні стадіону Арена-Львів чи НСК "Олімпійського".

Таким чином наша країна, наряду із Польщею, стала одним із доволі затребуваних напрямків футбольного туризму, а в кожному із міст, що приймали матчі, розроблені цікаві туристичні пропозиції, приміром, «Футбольний Київ», що розповідає історію київського «Динамо», традиції фанів команди і фан-клубів світу. 

Їдемо у футбольну поїздку самостійно

Є чимало агентств, які пропонують організувати уболівальникам поїздку на той чи інший матч, проте їхні послуги можуть коштувати чималих грошей. Для того, щоб здешевити футбольний вояж, можна спробувати самостійно, не вдаючись до послуг посередників, відправиться на матч.

Для початку варто визначитися з датами гри улюбленої команди, звіряючи інформацію із офіційними сайтами клубів. Домашні матчі можуть чергуватися з виїзними, тому є можливість спланувати поїздку не тільки в окрему країну, а відправиться в тур слідом за улюбленою командою, оглянувши при цьому багато культурних пам’яток.

Відштовхуючись від графіка ігор, продумуючи свій «тріп», головне не забути запастися квитками на матчі, які краще купувати заздалегідь. Зручно це робити в режимі онлайн і не тільки на офіційному сайті команди, а й на сайтах посередників. Так можна отримати бронь квитка, яку перед матчем потрібно перетворити в справжній тікет в касах стадіону або в точках продажів в місті, про які теж варто дізнатися заздалегідь, ще до виїзду у мандрівку.

Граємо разом із зірками футболу?

Говорячи про футбольний туризм, не можливо не згадати можливості пересічного громадянина пограти у складі улюбленої команди за гроші. Цей напрям діяльності тільки розвивається, одначе його дієве впровадження могло б суттєво покращити доходи того чи іншого футбольного клубу.

Конкурс, який проводиться між пропонуючими кошти за тимчасову участь у команді, дещо схожий на аукціон, так як за задумом, перемагає той, хто дасть більше грошей. Після перемоги людина, яка стає членом команди, може грати в основному складі, брати участь разом з клубом в Лізі Європи і іграх Ліги чемпіонів.

Перший футбольний турист, а заразом і цей вираз, з’явився в 2009 році. Оголосила конкурс на місце в команді команда «Олімпія». Однак переможець не зміг заплатити за свою участь в команді, а у наступному конкурсі переможця взагалі не визначили. Тим не менш, футбольний туризм в класичному розумінні є непоганою можливістю для клубів підзаробити грошей, то ж не виключено, що років через 5-10 це явище стане популярним.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини