MENU

«Ми вперше бачимо реальну роботу по бюджету», - Шевченко. ВІДЕО

5243 0

Сьогодні не всі бюджетно-утворюючі законопроекти будуть підтримані, деякі треба виправляти. Про це в кулуарах Верховної Ради сказав колишній народний депутат, член політради партії "Батьківщина" Андрій Шевченко кореспондентові INTV.

"Якщо сьогодні буде очевидним, що і уряд і парламент готові працювати, то є шанс наступного тижня вийти на реальнішу версію бюджету. Якщо і надалі відбуватиметься так, що надається бюджет і треба голосувати "всліпу" і не ставити жодних запитань, то до Нового року ми бюджету не побачимо" - сказав він.

За його словами, "країна дозріла до дуже чесної розмови про бюджет".

"Багаті повинні почати платити податки, бо зараз у нас країна, де податки платять тільки вчителі, лікарі і держслужбовці. По-друге, це має бути реальна детінізація і деолігархізація, щоб у нас нарешті закрили всі дірки, через які гроші тікають з України в оффшори. По-третє, треба почати затикати корупційні дірки" - наголосив Шевченко.

 

Екс-нардеп крім того зауважив, що на його думку, парламент ніколи настільки ретельно над бюджетом ще не працював. 

"Завжди було так, що уряд щось вносить під Новий рік і максимум люди в бюджетному комітеті відкрили документи, пролобіювали якісь питання, проголосували і забули. Думаю, що ми вперше бачимо реальну роботу по бюджету, коли депутати починають вникати в кожен рядочок, починають ставити запитання", - сказав Шевченко.

За словами Шевченка, нічого страшного не станеться, якщо бюджет не встигнуть прийняти до Нового року.

"Зараз це вже не питання швидкості, а питання якості. Країна вправі почекати на тиждень довше, але отримати якісний бюджет, який нам дасть ріст впродовж 2015 року", - сказав він.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини