MENU

Сюмар відповіла критикам посилення повноважень РНБО

2897 0

Коли я була заступником секретаря РНБО, весь фейсбук ставив лише одне питання: де контрпропаганда? де наші фільми та ролики? де наша позиція за кордоном? чому ми програємо інформаційну війну? і т.д. Пояснювати, що апарат РНБО це по суті аналітичний центр, який не має жодного стосунку до виконавчої влади і нічого силами 90 людей не може забезпечити, крім аналітичних рекомендацій, було беззмістовним. Ніхто ці пояснення не сприймав. Тому робили як могли - писали листи в Нацраду, аби вона йшла до суду забороняти рос канали, проект 565 на підтримку армії силами волонтерів, переговори по передавачам, заглушку супутникового мовлення в окремих регіонах, передачі БТБ під потреби іномовлення, розсилці листів на МЗС і ще мільйон всякого, не злізаючи з телефону 200 і вмовляючи піти на зутріч виконавчу владу. Бо все це робити мали б МЗС, Деркомтелерадіо, УТР і т.д.

Тепер, коли в функціях Секретаря РНБО з"явилася стрічка про "координацію та контроль органів виконавчої влади" всі волають про "узурпацію" та "неконституційність". Ну і про процедури. (До речі, якби я тоді діяла відповідно до процедур і своїх повноважень, то російські телеканали досі б мовили в Україні, обізнані люди з колишньої Нацради вам це підтвердять)

То може варто визначитися: ми хочемо ефективності координуючого органу силових відомств чи ні? У час війни? 

Я знаю як це працює (а радше не працює система). Тим, хто зараз активно кричить про "узурпацію", дуже раджу піти і попрацювати - в апарат РНБО, виконавчу владу, і показати результат. А тоді з позиції набутого досвіду критикувати і навішувати ярлики "терористів Ради" та "узурпарторів". 

Бо так - "ломать не строїть". Завжди і скрізь. В білих рукавичках і гарних процедурах.

Вікторія СЮМАР, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини