MENU

Чорновол запідозрила Мінекології у шахрайських схемах

2632 0

Ілля Марчевський  Фото: vikna.if.ua

Мінекологія легалізує підозрюваного зі справи Злочевського? А він грабує бюджет на 300 млн. грн. Про у своєму блозі на сайті "Українська правда" пише народний депутат Тетяна Чорновол.

Міністерство екології та природних ресурсів 18 грудня проводило круглий стіл "Проблеми поводження з небезпечними відходами в Україні та шляхи їх розв'язання", на який була запрошена одіозна особистість – Ілля Марчевський.

Я переживаю, що круглий стіл – лише вершина айсбергу, що може продовжитися практика освоєння державних коштів в шахрайських схемах утилізації шкідливих відходів. Чому обов'язково шахрайських? Тому, що Марчевський – спеціаліст не в питаннях поводження зі шкідливими відходами, а в тому, як на цій темі нагріти руки.

За часів злочинної влади, фірми Іллі Марчевського освоїли 1,5 млрд. державних коштів. Ці кошти були виділені на утилізацію шкідливих відходів, однак замість небезпечних речовин на утилізацію за кордон переважно вивозилися десятки тисяч тон ледь забрудненої української землі.

Про це можна прочитати тут.

При чому Україна платила за фейкову утилізацію кожного кілограма фейкового гексахлорбензолу в середньому 35 грн. Однак головна проблема інша: де Марчевський подів справжні відходи гексахлорбензолу чи мононітрохлорбензолу? Залишив їх там де вони були чи десь переховав? Чи їх і не було? Позаяк мова йде про десятки тон смертельно небезпечних речовини, це питання життя та здоров'я громадян України – загроза національній безпеці.

Надзвичайно обурює, що Марчевський продовжує грабувати країну і сьогодні. Нещодавно Господарський суд Івано-Франківської області зобов'язав місцеву владу виплатити фірмі Марчевського, ще 294 300 049,47 грн. начебто боргу за послуги зі збирання шкідливих відходів на полігоні під Калушем в 2013 році.

А тут ще й Мінекології організувало круглий стіл для Марчевського. От я не вірю, що міністр нічого не знає про цю особу! Тому все це погано пахне. Це схоже на легалізацію злочинця часів Януковича в новій владі. Може міністр його ще й своїм заступником призначить?

Насправді Марчевський повинен відповісти за злочини: за шахрайство, за корупцію, за пограбунок держави і загрозу національній безпеці.

До речі, МВС розслідувало злочини Марчевського, це так звана справа Злочевського. Щоправда, документальні докази злочинних дій в ній є передовсім щодо Марчевського, їх достатньо для його арешту. Однак ще літом справу забрала генпрокуратура і схоже, що "заморозила".

Зі своїх джерел я отримала інформацію, що Марчевський в цій справі має статус підозрюваного, однак не змогла отримати від генпрокуратури офіційного підтвердження. Генпрокуратура це пояснювала таємницею слідства.

Як урядовий уповноважений з антикорупційної політики 05 серпня 2014 я отримала відповідь з Генеральної прокуратури України, що здійснюється досудове розслідування, "в ході якого досліджуються обставини вчинення службовими особами Міністерства екології та природних ресурсів України упродовж 2011-2012 років за попередньою змовою зі службовими особами суб'єктів підприємницької діяльності, шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України".


Як бачимо, замість Марчевського відписали – "службовими особами суб'єктів підприємницької діяльності".

Нажаль, зі своїх джерел я отримала інформацію, що прізвище "Марчевський" було в першому варіанті відповіді на моє звернення. Однак з якихось причин цю інформацію генпрокуратура вирішила втаємничити. Певно з тих самих, які не дали притягнути Марчевського до кримінальної відповідальності.

Тому я переживаю, що Марчевський прилаштується при нинішньому Мінекології. Тим паче до мене вже поступає тривожна інформація, що в міністерство підтягуються кадри Ставицького. Єдуард Ставицький міністр екології 2012 року, більше відомий, як чиновник, що організував для Януковича відчуження "Міжгір'я". Марчевський, нагадаю, був радником Ставицького.

P.S.

Коли вже блог був готовий до мене надійшла інформація, що державне казначейство готує виплату фірмі Марчевського 300 млн. грн. так званого "боргу" за послуги шахрайського знешкодження гексахлорбензолу.

Вимагаю від генпрокуратури заблокувати перерахунок державних коштів.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини