MENU

Мальовничими каньйонами рідної країни. ФОТО

3747 0

Каньйони − це справжні дива природи. Все починалося тисячі років тому з маленької краплини води, яка вперто пробиваючись з надр землі, вимивала тверді породи і утворила такі прекрасні і мальовничі місця − каньйони. В Україні каньйони досить таки поширені, але найбільших і найвражаючих лише 3.

Цей гігант найбільший не тільки в Україні, але й в Європі! Дністровський каньйон − це звивиста ущелина з водами річки Дністер, яка розтягнулась на 250 км і протікає в 4 областях України:  Івано-Франківській, Тернопільській , Чернівецькій та Хмельницькій.

Унікальність цього українського каньйону в тому, що по всій його протяжності русло річки постійно звивається, і на кожному повороті вас чекає новий неймовірний краєвид та захоплююча природа. Також в ущелинах Дністровського каньйону знаходяться всесвітньовідомі травертинові скелі,в яких сотні років тому розташовувались монастирі. Вражаєте те, що більшість з цих скель зроблені не людиною, а самою природою!

Ще один з розряду “най”! Цей каньйон найглибший − 320 м, хоч і дуже короткий − лише 3 км.

На дні цього каньйону сформувались величезні пороги, які дуже небезпечні при сплавлянні. Але, природа там вражаюча: численні струмочки та маленькі річки спадають з високих скель, наче водоспади.

Головна особливість  Великого каньйону Криму  його клімат. Тут сформувались дещо нижчі температури, аніж на всьому півострові, і тому темпи життя та розвитку рослин дещо запізнені порівняно з іншими.

“Маленька Швейцарія”, “Український Стоунхендж". Все це про Буцький каньйон, який вважається наймальовничішим каньйоном в Україні. Річка Гірський Тікич протікає між 30 метровими гранітними скелями з масивними виступами. А  мальовничі закутки із неймовірними виглядами та величний водоспад Вир створюють чаруючу атмосферу і ви ніби потрапляєте у справжній рай!

Також, сплавляючись по Буцькому каньйоні, ви можете помилуватись помпезними гранітними брилами, які з вигляду нагадують славетний Стоунхендж.

Тож, необов’язково їхати кудись за кордон, щоб помилуватися витворами матінки-природи, бо наша ненька багата на свої, та ще й більш унікальні і неповторні.

Намагаймося відкрити для себе нашу рідну Україну!

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини