MENU

Як залишитися зі здоровим шлунком після свят

5456 0

Зовсім скоро наступить Новий рік. А це значить багато гостей, подарунків, їжі. От з останнім зазвичай найбільше проблем, адже тільки на свята у нас стільки всіляких смачних страв і потрібно все скуштувати. Але це вже погрожує переїданням. Тому ось основні правила, як залишитися зі здоровим шлунком після свят.

1. Багато хто перед застіллям не їсть, пояснюючи це тим, що зберігає місце для «святкових» страв. Так робити не можна. Перед святкуванням намагайтеся харчуватися повноцінно та незадовго до свята перекусіть. Краще з’їсти менше, але з насолодою.

2. Під час свята користуйтеся маленькими тарілками. На святковому столі, звичайно ж, буде велика кількість смачних страв, тому потрібно спробувати все. Щоб уникнути переїдання, накладайте в маленьку тарілку всього по-трішки, а наповнивши її, зупиніться. Це буде означати вашу порцію. Не потрібно починати трапезу зі слів: «Як же мені це все з’їсти». Ви можете спробувати все, але в обмежених кількостях.

3. Потрібно зменшити кількість вживання алкоголю. По-перше, алкогольні напої висококалорійні. По-друге, алкоголь здатний вимкнути ту частину мозку, що відповідає за переїдання, і ви уже не зможете контролювати те, скільки з’їли за вечір. Звичайно, багато хто може обуритися і пропустити це правило, але якщо ви хвилюєтеся за своє здоров’я, то прислухайтеся до цієї поради.

4. Контролюйте себе. Зазвичай ці слова кажуть тим, хто не може зупинитися, коли це стосується алкоголю. Але є люди, які не можуть не зловживати їжею. Тому за святковим столом потрібно їсти повільно, ретельно пережовуючи та думати про те, що їсте.

5. Починайте трапезу зі здорових продуктів. Багатий вибір страв на святковому столі це дозволяє зробити. Найкраще, якщо це буде м’ясо птиці, овочі та фрукти. Останні містять клітковину, що позитивно впливає на травлення та тамує відчуття голоду.

6. Неможливо уявити святковий стіл без цукерок, печива, тістечок, тортів. Але краще зменшити їхнє вживання. Адже ці продукти сприяють появі зайвих кілограмів, від яких потім позбутися не так уже й легко.

7. Як правило, святкування Нового року, як це не дивно звучить, розтягується на декілька днів. Але добре буде це не затягувати, а якнайшвидше повернутися до звичайного режиму харчування.

8. Не потрібно відправлятися за святковий стіл з поганим настроєм, відчуттям втоми, самотності чи гніву. Це змушує нас з’їсти більше, ніж потрібно.

9. Не слід звинувачувати себе за кожен зайвий з’їдений шматочок. З’їли, ну це можна вибачити. Але не звинувачуйте себе в тому, що ви ненажера. Окрім відчуття провини та пригніченості, це нічого не принесе. Але і дозволяти та прощати собі занадто багато також не потрібно.

Дотримуючись цих порад, ви зможете вберегти себе від переїдання за святковим столом!

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини