MENU

Як налаштуватися на роботу після вихідних

617 0

Сама тільки думка про відпочинок протягом цілого року може надихати і стимулювати до кар´єрних стрибків. Однак відпочинок, зазвичай, триває не більше місця, а от решту 11 місяців доводиться працювати, і нерідко найважче ранкові підйоми і дисципліна даються саме у перші дні по відпустці.

Опитування фахівців свідчить, що включитися в роботу одразу ж після відпочинку вдається тільки 13% респондентів, а понад третина, а саме − 36%, конче потребує адаптаційного періоду. Справжнім випробовуванням повернення на робоче місце назвало 16% опитаних людей.

То як найкраще налаштуватися на роботу опісля відпустки? Пам´ятаючи про потреби в акліматизації, психологи розробили цілий стос рекомендацій правильного відходу від дозвілля до буднів, визнаючи, що правильний перехід від відпустки до звичного робочого ритму потребує великої уваги і відповідальності.

Тож виходити на роботу краще не безпосередньо опісля періоду відпочинку, а перечекавши 2-3 дні, а нову робочу каденцію не слід розпочинати у понеділок. Для початку нового робочого циклу фахівці віддають перевагу четвергу або п´ятниці, й ті радять скоротити на кілька годин.

Перш ніж з головою поринати у рутинні справи, варто день-два попрацювати в помірному темпі, попутно ділячись враженнями від відпустки із колегами. Детальному плануванню обов´язків належить присвячувати третій день післявідпусткового періоду.

Втім, якщо робота вимагає контактів з людьми, кілька зустрічей або телефонних переговорів і розсилку пошти можна провести за день-два до приходу в офіс. Так вдасться уникнути поствідпусткового синдрому, убезпечити себе від стресу, м´яко призвичаїтись до оновленого робочого періоду і розгрузити себе у перші дні виходу на роботу.

Поствідпустковий синдром загрожує не тільки проявами ліні і розгубленості, а й може відгукнутись нападами мігрені та діареї, а здолати психологічний бар’єр допоможуть легкий сніданок і ванна з імбиром вдома, кава колегами і спільний перегляд фото з дозвілля в обідню перерву в офісі.

Якщо все робити правильно, то апатія після відпустки мине за тиждень, а вінцем правильного виходу із відпочинкового періоду і включення у повноцінний робочий ритм стане продукування нових ідей і успішна реалізація задуманого.

Також до цих порад слід прислухатися перед виходом на роботу після новорічних свят. Адже кожен із нас хоче розпочати рік бадьоро та з гарним настроєм, аби пронести атмосферу спокою та щастя увесь рік у серці!

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини