MENU

Як насправді приймали звільнених полонених у Києві

4862 0

Довго думала, писати про це чи ні, і зрозуміла, що не хочу мовчати про те, як насправді приймали звільнених полонених в Києві. Усю суботу провела в Нових Петрівцях - там ми зустрічали тих самих 80 хлопців з Добровольческий батальон территориальной обороны Донецкой...сс". Більшість з них пробули у сепарів майже 4 місяці - з 29 серпня по 26 грудня, потрапивши в оточення росіян під Іловайськом.

Це їх рано вранці у Василькові президент вітає як героїв ось на цьому відео

У Петрівцях добровольців було не 80, а менше - дехто втік додому одразу з Василькова на попутках. І правильно зробив.

Що було після? На аеродмомі, як відомо, умов для такої кількості бійців немає, тож хлопців посадили в 2 автобуси і повезли в Нові Петрівці - годині о 10-11 ранку. Там з ними зустрілися командири частини 3027, пообіцяли лазню, документи, медкомісію, форму, обід, а о 15:00 - трансфер в Ірпінь, де начебто підготували 80 койок.

Про гроші зразу попередили - не дадуть, бо не замовили в Держказначействі. Хоча на практиці з'ясувалося, що зарплату за грудень можуть отримати ті, в кого є документи.

О 13:00 з'ясувалося, що в в/ч не пускають родичів, яких привезли волонтери, - минуло хв. 30-40, поки пропустили.

Після зустрічі хлопці пішли в лазню митися. З новою формою було, як завжди, - лише великі розміри - 52 і більше, тож багато хто її просто не взяв. На помітно схудлих бійцях такі куртки і штани просто висіли... Десь о 14-й у частині вимкнули світло, всіх попросили зачекати, поки його дадуть - орієнтовно до 17:00.

Ще за годину приїхав народний депутат Семен Семенченко, який скаржився у ФБ, що СБУ приховала від нього маршрут пересування хлопців. Як анонсувалося, він мав привезти гроші з батальйонної каси, щоб звільнені могли поїхати додому на Новий рік, не чекаючи виплат Нацгвардії. Як завжди, Семен був дуже поважний і шифрований, тому забув проанонсувати, о котрій будуть виплати.

Потім був обід (ми його пропустили), Семен сказав урочисту промову. Нарешті роздали довідки тим, хто втратив документи в бою, але жодна з них не може стати посвідченням особи у разі втрати паспорта та військового квитка (без документів серед звільнених чимало). Гроші обіцяли давати, коли увімкнуть світло. О 17:00 уже було геть темно, по закутках почали грітися і поминати загиблих.

Коли стало зрозуміло, що світла може не бути, в актовій залі почали виплачувати по 2000 грн - тим, хто їх дочекався. Вишикувалася черга з 30-40 осіб, роздавали під підпис. О 18-й нам вдалося вирватися, отримавши гроші. Ніхто не скаржився - після підвалу СБУ у хлопців великий запас терпцю. А в мене ні. Тому вирішила розмістити це фото - процес видачі грошей у актовій залі елітної в/ч Нацгвардії № 3027 27 грудня 2014 року.

Михайлина СКОРИК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини