MENU

Канада планирует применить санкции к Януковичу и его пособникам

1761 2

 

Канадськагрупа сприяння демократії в Україніпросить Уряд Канади «збільшити тиск нарежим президента України ВіктораЯнуковича, склавши список осіб, причетнихдо порушення верховенства права. У листіГрупа просить про те, щоб порушникамзаборонили в’їзд до Канади, а їхніактиви тут заморозили», - йдеться упрес-релізі групи від 23 вересня.

«Стандемократії в Україні постійно погіршуєтьсяпісля приходу до влади Януковича.Найбільш яскравим проявом цього процесустало ув’язнення його політичнихопонентів, включаючи Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. Заклики західних державдотримуватись верховенства права булипроігноровані. Насправді, драконівськідії режиму в останні тижнів лишеакцентують його наміри знищити опозиціюта позбутися останніх залишків вільнихЗМІ напередодні парламентських виборівв Україні у жовтні цього року», - заявляєКанадська група сприяннядемократії.

Занепокоєння у групивикликає і нещодавнє рішення КабінетуМіністрів України розширити колоповноважень своїх органів у сферібезпеки і оборони, призначених для«протидії тероризму». «Багато-хтовважає, що ця постанова є оголошеннямнового сезону полювання на опозицію,дисидентів і ЗМІ, які не підкоряються,згадуючи про Великий Терор 1930-х роківпри Миколі Єжову, сталінському головіНКВД, коли страх і полювання за тими,кого держава називала «ворогами народу»,тероризували всю країну», - йдеться упрес-релізі.

Окрім того, Канадськагрупа сприяння демократії засуджуєтиск режиму Януковича на ЗМІ, тазаконопроект, що підготувала законопроект Партії регіонів, який передбачаєзасудження журналістів на термін до 5років за наклеп. 

Сергей ТИЩЕНКО



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини