MENU

Учорашні події на Манежній площі в Москві лише посили безнадійну ватність усього російського народу

7287 4

Усе, що вчора відбулось в Москві, в черговий раз демонструє унікальне значення, в історичному, плані феномену української Революції Гідності. Це всім нам ще раз чітко показує наскільки ми різні народи. Це знову і знову нагадує наскільки нам потрібно пишатись собою та цінувати нашу боротьбу і наших героїв.

Скептики звісно одразу казатимуть про те, що "Майдан не дав видимих результатів, що всі смерті намарне, що влада не змінилась!" Але ж тепер, дивлячись на вчорашні події на Манежній площі в Москві, розуміємо, що факт Майдану - це вже результат. І саме тому від Революції Гідності так казиться путін і вся кремлівська верхівка. Адже, це просто хрестоматійна бородьба, яка становитиме смертельну загрозу для будь-якого диктатора на всі часи.

Але ж і повстанський рух на Галичині в 40-их та 50-их роках не дав резульатів. Він був придушений, але слава героїв тієї бородьби житиме вічно. І це є результатом. І саме такі подвиги непокори супостату формують генофонд нації для всіх наступних поколінь. Ген свободи в українцях не задушити, і це нас різнить з росіянами.

Чому ж у них не вийшло?

На мою скромну думку, все, що вчора відбулось на Манежній площі, було потрібно путіну. Він саме цього і хотів - показати усій країні, що "ця групка людей хвора". "Від них треба цофатися, як від прокажених". Показати немасовість. Показати "мізерну за чисельністю секту, яку потрібно ізолювати від нормального суспільства". І саме так це подадуть усій могучій росії в передноворічних новинах.

Помилка Навального в тім, що він закликав вийти росіян ЗА нього. Він не закликав вийти їх ПРОТИ війни в Україні. І все, що відбулось далі, як за написаним наперід сценарієм, дає путіну аргумент проти будь-яких хвилювань в суспільстві. Мовляв - ось вона, така мізерна частинка незгодних, що заважає жити усім іншим громадянам. Відтак, учорашні події лише посили безнадійну ватність усього російського народу.

Росія дуже змінилась від 1991-го року. Будь-яка революція там нічого не дасть. Все, що далі називатиметься "Росія" в жодному разі не буде чимось новим. Це їхня кармічна біда самої назви країни. Росія - це країна-зло, і світлого майбутнього вона не має. Вони матимуть ще сотню навальних, ходорковських чи нємцових. Але це нічого не дасть, адже усі вони залишатимуться росіянами. Вони будуть виступати проти путіна чи будь-якого іншого диктатора, але вони ніколи не зречуться ідеї імперськості та пустого впевнення, що вони могучіші, духовніші та вєлікіщіші ніж будь-які інші країни. Це в їхніх генах, чи то ватно-провладних, чи опозиційних. Тому і Крим ніхто не повертатиме. Радше, обіцятимуть нові завоювання. Бо росія - це країна-дзюра! - я так думаю

Volodymyr Shurubura


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини