MENU

Інфографіка салату «Олів’є»

11228 1

Я не є ні прихильником ні фанатом салату Олів’є, але і не скажу що не їм. Так склалося, що цей салат асоціюється зі святкуванням Нового Року. Є легенди, що оригінальний рецепт салату Олів’є, котрий придумав шеф-кухар московського ресторану, котрого теж звали Олів’є, ще в дев’ятнадятому столітті так і не відкрив. Проте за чутками там були ракові шийки, м’ясо рябчика, яблука, каперси, перепелині яйця і заправлявся він соусом Провансаль. Та згодом каперси замінили на горошок, ракові шийки на моркву, а м’ясо рябчика на ковбасу «Докторську»,  перепелині яйця на курячі, заправляли це все простим майонезом.

Тому я спеціально пішов в магазин, щоб накупити інгрідієнтів для «класичного», тобто радянського рецепту Олів’є, котрий сьогодні ввечері стоятиме в багатьох домах на столі. Для чого? Правильно, щоб зробити інфографіку про вартість складових салату.

Повністю всі продукти обійшлися мені в 112 гривень.

Ціна продуктів на салат Олів’є. Грудень 2014

Пронормувавши їх на порцію, тазік Олів’є обійшовся в 74 гривні 42 копійки. Пропорції складників підглянув на першому-ліпшому сайті в інтернеті. Найдорожчим в салаті виявилася ковбаса, далі йде горошок, найдешевшим складником є морква

Інфографіка Олів’є

Для чого я це зробив? Просто, щоб показати, що інфографіку можна зробити з будь-чого. Можна, було б проаналізувати ціни минулого року і запровадити «індекс Олів’є» чи, наприклад, наскільки подорожчав святковий стіл чи щось таке інше.

Олів’є

З Новим Роком!

Петро НЕК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини