MENU

"Інтер", як і газета "Вєсті" не є медіа за своєю суттю, тому не може розраховувати на належний захист закону – думка

5759 0

Навіть якщо в діях Турчинова та інших політиків більше кон'юнктури, ніж цінностей, це не змінює суті справи. Маріонеткові власники Інтера так і не зрозуміли суті змін у країні. Вони апелюють до букви закону, вважаючи, що далі контролюють короткозорість судів. Може це все ще й так, але робити ставку на старі методи ризиковано. Настає час дивитись на такі "дивні" речі як дух закону, місія каналу та інші питання, які цифрами не записуються і тоннами бабла не вимірюються.

Я щиро сподіваюсь, що з цієї точки почнеться очищення медіа-ринку. Є два варіанти: або (1) примусове очищення, через регуляторні механізми держави, де громадськість буде з одного боку вимагати жорсткої дії, спрямованої на інформаційну безпеку, з іншого, слідкувати, щоб в намаганнях застерегти суспільний інтерес не було завдано шкоди свободі слова. Або (2) – саморегуляція гравців медіа-ринку, які мають створити механізм, що буде сприйнятий суспільством, і який обмежить владу олігархів над контентом, але й зменшить можливості держави вирішувати питання життя та смерті телеканалів. Практично це означатиме, що частина функцій Нацради перейде до самоврядного органу, який слідкуватиме за тим, щоб медіа служили довготерміновому інтересу суспільства, а не навпаки. Є ще (3) – зам'яти конфлікт, нічого не робити, розрулити все кулуарно. Янукович діяв саме так.

Заява Інтера ось тут.

На мою думку, Інтер (так само як і газета Вєсті, вся державна преса, і т д) не є медіа за своєю суттю, тому не може розраховувати на належний захист закону.

Читайте також: Журналістка Лідія Паньків в прямому ефірі звинуватила телеканал "Інтер" в брехні. ВІДЕО

Сам закон треба буде вдосконалювати, щоб ФСБ з СВР не могли мати своїх маріонеток в Україні. 1+1 та інші олігархічні медіа не повинні надто тішитись, бо недалеко втекли. Працівники цих структур повинні усвідомлювати всі власні професійні та етичні ризики – кожен нестиме персональну відповідальність, якщо не юридичну, то моральну. Яка різниця, стріляв чи підносив патрони? Моє покоління попеклося на цьому на початку 2000-х. Раджу молодшим колегам не наступати на ті самі граблі.

Євген Глібовицький


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини