MENU

В КМДА пояснили, чому сайт газети «Вечірній Київ» виходить російською мовою

2749 0

КМДА публічно відповіла на моє звернення щодо надання інформації: з якою метою та за чиєю вказівкою Інтернет-видання газети «Вечірній Київ» на офіційному сайті публікується суто російською мовою.

Сама спроба КМДА виправдатися за свої дурниці – похвальна. Проте сподіваюся, ми таки дізнаємося, яким чином покарали розтратників бюджетних коштів і видатних русофілів, які працюють у команді мера Києва Віталія Кличка.

Очевидно, що за цим фактом стоїть купа порушень. Проте, я так і не отримав відповіді: хто дав команду робити російськомовний сайт? Якщо у майбутньому сайт працюватиме українською мовою, як заявляє КМДА, то навіщо зараз створена російськомовна версія? КМДА не пояснила за чиї гроші це робиться?

Невже за приватні гроші редактора сайту? Прошу вважати ці запитання публічним інформаційним запитом до КМДА!

Сподіваюся, недбалі працівники будуть покарані і звільнені, а газета «Вечірній Київ» і її сайт будуть винятково україномовними, як і належить муніципальному сайту газети столиці України!

Нагадаю, до мене надійшло звернення громадськості, яка вкрай обурена тим, що Інтернет-видання газети «Вечірній Київ» публікується суто російською мовою. Враховуючи зазначене, я звернувся до комісії Київради з питань культури та туризму з проханням розглянути зазначену ситуацію як акт скерований проти української мови. Розгляд відповідного звернення Комісією попередньо запланований на 12 січня. Наразі відповідь на зазначене звернення була опублікована КМДА на офіційному сайті.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини