MENU

Блогер розвіяв міф про те, що Україна є «світовою годівницею»

5286 0

Друзі, як мені набридло слухати "басні Крилова" про те, що Україна є світовою годівницею та інші мантри на цю тему. Після вчорашнього споглядання на нового міністра МінАПК, мені стає просто смішно. Народ, він же зовсім не втемі. Ну абсолютно "ліва" людина. 

А тепер давайте розкладу на пальцях, щоб більше ми не слухали і не вірили в те, що майбутнє України за селом, фермерством, скотиною, молоком та іншу маячню. 

Отже, світ всього виробляє 2.5 млрд тонн зерна, із них 700 млн тонн пшениці, 1300 млн тонн кукурудзи і 400 млн тонн рису (округлюю до сотень мільйонів). А яка ж наша доля, як основних "годувальників світу" у цьому виробництві - аж близько 60 млн тонн пшениці, ячменю і кукурудзи разом. Ви тільки уявіть собі - ЦІЛИХ 2% ВІД СВІТОВОГО ВИРОБНИЦТВА. І з року в рік кожен міністр МІНАПК торочить одну й ту саму ахінею про "годувальницю світу", про екопродукцію, про шкоду ГМО, що ми нагодуєм Китай, що німці наш чорнозем вивозили у Другу Світову.

Я не знаю де їх знаходять. Я не знаю хто їм розробляє ті дебільні програми. Але я знаю напевне, що випереджаючий розвиток і майбутнє лежить в сферах роботобудування, авіа- та космобудівництва, генної інженерії та інших галузей майбутнього, але аж ніяк від АПК та розвитку фермерства.

П.С. Іноді мені здається, що на нас проводять якийсь експеримент. Бо коли думаєш, що "веселішого" за Швайку бути не може, приходить ще "веселіший".

П.П.С. Порада для міністра. Замість того щоб вигадувати велосипед і тупі маразматичні програми "розвитку", краще ліквідуйте протягом місяця Держхлібінспекцію, де працює 5400 бюрократів, які тільки займаються хабарництвом. Ніде в світі, окрім України, немає такого органу. Про це ще покійний Каха Бендукідзе казав.

П.П.П.С. Забув написати, що на це міністерство виділяється щороку близько 7 млрд грн. Куди йдуть і де осідають ці кошти ніхто не знає. Смішно.

Евгений СОЛОВЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини