MENU

Без переатестації суддів будь-яка антикорупційна діяльність не має сенсу - блогер

439 0

Якби з таким самим пафосом президент і парламент реформували би судову владу як зараз – відкрито і урочисто - обирають голову Антикорупційного бюро, то може в роботи у того бюро вже майже б не лишилось. Без поступальної, але рішучої переатестації та/або заміни суддів будь - яка антикорупційна діяльність не має жодного сенсу. У Києво-Святошинського районному суді, наприклад, досі іменем України працюють судді – Ю. Бурбела, який засудив «васильківський терористів» на 6 років за намір зруйнувати пам’ятник Леніна, та В.Лисенко, який забирав права у автомайданівців та поїздки на Межигір’я.

Це вони потім судитимуть корупціонерів, викритих Антикорупційним бюро? Чи наявність таких суддів, призначених за всевладдя Януковича- Ківалова- Портнова, лише нещастя одного Києво-Святошинського суду?

Проблема в тому, що коаліційна угода не дає чіткого уявлення коли відбудеться судова реформа в країні і як саме. У тексті угоди нібито вказаний 2-ий квартал 2015. Але які механізми будуть покладені в основу заміни суддів? Коли і скільки суддів буде звільнено? Ким замінено? На скільки сесій (років) коаліціанти планують затягнути судову реформу? Чи має країна цей час? Без негайної заміни суддівського корпусу урочисті вибори голови Антикорупційного бюро – це кадровий конкурс на Цапа-відбувайла, на якого вже через півроку повісять всі гріхи чому не відбувається рішуча боротьба з корупцією. А Україна так і залишиться унікальною країною, де всі знають що корупція досі усюди, але прізвища жодного (жодного!) корупціонера нинішньої влади так ніхто і не почув.

Sergiy Taran


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини