MENU

Японія відмовляється від російського газу через кризу в Україні

3893 2

Японія втратила інтерес до підтримки розвитку потужностей виробництва і зберігання зрідженого природного газу в Росії, США або Західній Африці. Найбільший споживач СПГ в світі як і раніше стурбований енергетичною безпекою, але зважаючи на світове геополітичне та економічне становище, переглянув свої пріоритети.

Через те, що в поставки з Росії та США легко можуть втрутитися політичні ризики, японські імпортери не готові більше віддавати пріоритет цим напрямкам. Вони також стурбовані можливими порушеннями нормального морського сполучення в Південно-Китайському морі, через яке проходить 60 відсотків енергетичного транзиту, який надходить в Японію .

До таких висновків прийшли аналітики банку Credit Suisse. На їхню думку, ситуація сприяє виробникам з Папуа Нової Гвінеї – Oil Search і Santos, на яких Японія може переорієнтуватися. З цим частково був пов’язаний візит в країну японського прем’єра Сіндзо Абе.

Ще на початку 2014 року Японія мала намір інвестувати в розробку нових родовищ у Росії, а також в експортерів Мозамбіку і Танзанії. Однак події в Україні нагадали азіатським покупцям, що газ може стати геополітичним важелем, підкреслили аналітики Credit Suisse.

Внаслідок цих міркувань Японія передумала підтримувати нові розробки в Росії. Тим часом, співпраця Японії з США потрапила під удар цін на нафту – тепер імпорт СПГ зі США не дешевше, ніж поставки з Австралії та Папуа Нової Гвінеї. З Австралії ж Японія імпортує досить великі обсяги газу, які навряд чи будуть рости.

Українська революція


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини