MENU

Працівники муніципальної газети «Вечірній Київ» хочуть роздержавити видання

1210 0

Працівники муніципальної газети «Вечірній Київ» мають намір почати процедуру роздержавлення видання та просять міську владу підтримати їх.

Як тільки київські депутати взялися за з’ясування причини того, чому за бюджетні гроші сайт газети «Вечірній Київ» виходить російською мовою, і як тільки з’явилася загроза покарання керівництва, вони почали говорити про роздержавлення.

Як на мене, газета справді жахлива за змістом. Команда звикла працювати на господаря. З часів легендарного головного редактора газети Карпенко – вона тільки втрачала (був колись один фрагмент протистояння у часи Черновецького та і тільки).

Якщо вже газета збирається нехтувати українською мовою, то принаймні хай робить це за свої власні кошти і за кошти своїх інвесторів. Шкода тільки, що місто після роздержавлення втратить потужну власність – легендарний історичний бренд «Вечірній Київ», який щоправда за останні роки, в тому числі і завдяки диктату мерів, перетворився у ніщо.

Коротко: якщо колектив хоче роздержавлення - київська влада повинна піти на зустріч колективу, передавши право на бренд та забезпечивши пільгову оренду приміщень, вразі якщо газета та її сайт будуть україномовними. Якщо ж газета і сайт будуть двомовними або російськомовними, тоді приміщення в оренду повинні надаватися на загальних підставах.

Також звертаю увагу, що були випадки коли під виглядом роздержавлення того чи іншого ЗМІ, колектив ставив за мету отримати приміщення, а отримавши його - закривав видання, а приміщення продавав. Сподіваюся, у даному випадку про такий варіант розвитку подій не йдеться.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини