MENU

"Скіфське золото повинно бути повернуто Україні", – Бригинець

1970 4

"Скіфське золото повинно бути повернуто Україні", – Бригинець

Суд Амстердама поки не прийняв рішення щодо початку слухань у справі про скіфське золото з Криму.

Про це на власній сторінці у Facebook повідомляє Олександр Бригинець, інформує UAINFO.org.

Скіфське золото належить Україні і воно повинно бути повернуто Україні. Нагадаю, що в історії є багато випадків, коли у країну роками, десятиліттями і навіть століттями, повертали вкрадені у них історичні чи художні цінності. Цього разу теж ідеться про крадіжку. 

Нагадаю, що музеї в яких зберігалося скіфське золото, знаходяться на окупованій території Криму, і керівництво Криму та Росії навмисно не переоформлює ці музеї як російські (з іншими закладами культури ця процедура вже давно відбулася), чекаючи коли музеї отримають безцінне скіфське золото. Путін сподівається, що суд в Амстердамі формально підійде до процедури: «Золото чиє?» – українське. «Музей чий?» – український, і «Крим чий?» – український. Значить - віддати українське золото в український музей, тобто Путіну.

Ще будучи нардепом, я звертався до міністра культури України із пропозицією приєднати відповідні музеї до київських музеїв і перевести їх із Криму у Київ. Таким чином юридична логіка виглядала б інакше: «Золото чиє?» – Українське, «Музей чий?» – український. «Де він був?» – у Криму. «Де він тепер?» – у Києві.

Тобто: Віддати українське золото українському (колишньому кримському) музею у Київ!

Чи зроблено це Нищуком чи Кириленком - не знаю. Сподіваюся, вони ознайомлені із цією проблемою і зробили усе для її благополучного вирішення.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини