MENU

«Інформаційна війна продовжує розвиваться без особої прив'язки до реальних собитій», - дід Свирид

2305 2

Доброго ранку, друзі! З Водохрещею вас усіх, будьте мені здорові та красіві. Останні дні свідчать про чергову ескалацію воєнного протистояння в зоні АТО - про своє бачення причин і наслідків цієї ескалації дід розкаже нижче, но нагадає, що це ще й черговий етап війни нервів. Дід сподівається, що більшість небайдужих громадян вже закальонна, не панікує й не псіхує, бо виробила корисну звичку спокійно та хладнокровно розбираться в суті проісходящих собитій. 

Ітак, заварюєм утренній чай ілі кохве та вмощуємся зручненько.

Дід традиційно починає свій сільський обзор мірових новостєй з нашої бойової красуні Наді Савченко, яка вже тридцять сьомий день тримає голодовку. Днями в ЗМІ з'явилася непідтверджена інформація, що її перевели до тюрми "Матросская тишина". Якщо це правда, то означати таке переведення може лише одно - в СІЗО "Печатніки" тюремної лікарні нема, а в "Матроській тішінє" є. Тобто, стан здоров'я Наді вимагав госпіталізації. Тривожить та обставина, що ні адвокатам, ні консулу нічого про перевезення Наді не повідомлялося. Вони зараз розбираються. Будем сподіватися, що з Надею нічого поганого не трапилося.

За тиждень, 26 січня, в Страсбурзі розпочне свою роботу Парламентська Асамблея Ради Європи, де по долгу служби має бути й Надя. Но Хуйло її з тюрми не одпускає і дід ожидає, що ПА РЄ надлєжащім образом відреагує на це вопіюще самоуправство Хуйла. Дід не знає, чи передбачає регламент ПА РЄ процедуру позорного ізгнанія із зала засідань дєпутації Госдури РФ, але позбавити їх права голосу нада. Щоб не портили картіну одностайності голосування за резолюцію по Наді, Украіні і по агресивним дєйствіям Росії.

Дід також сподівається, що 26 січня тисячі украінців по всьому світу вийдуть на глобальну акцію підтримки Наді. В цієї акції нема організаторів, громади планують свої заходи самостійно, виходячи з місцевих умов. За деякими даними перепугані російські посли вже зараз пишуть ноти урядам краін перебування з сльозним проханням прислати дополнітєльні поліцейські сили на захист їхніх посольств. І це добре: побільше поліцейських, побільше демонстрантів, а значить більше преси і шуму у ЗМІ - якраз то, шо нам січас треба.

Ну а тепер про війну, про АТО і шо ми собственно наблюдаємо протягом останніх днів. Деталей ходу воєнних операцій дід не знає, бо цілісну картину з усіма подробицями знає лише вузьке коло тих, кому положено. А дід, як і ви всі, має в розпорядженні лише інтернет. Висмикувати ж якісь повідомлення із постів у фейсбуці, або репортажів журналістів дід не намерен, бо ясності це не привнесе. Тим паче, що на війні ситуація міняється щогодини, а часом і щохвилини. Но в общем і целом ситуація виглядає слєдующим образом.

Хуйло останні тижні прилєжно трудився готуючись до самміту в Астані. Цель Хуйла на тому самміті, наскільки дід може собі понять - подготовити підгрунтя до будущого договорняка з Обамою. Нормандський формат Хуйло серйозним і равним собі не щитає, нормандці в його очах лише етап. Но етап важний, від якого залежатиме дальнєйший стратегічний успіх. Сначала Хуйло намерен добиться скасування європейських санкцій, котрі були прийняті ЄС всупереч прогнозам аналітіков із ФСБ. Потом Хуйло планує добитися визнання анексії Криму, а дальше все піде, як по маслу - вплоть до восстановлєнія імперского велічія Россіі как мінімум на половінє зємного шара. На другій половині зємного шара, так уж і буть, нехай владичествує пока Китай. Но на условіях васальноі залежності Пекіну від Москви. А якіто піндоси з гейропейцями постєпенно мають зійти з історичної арени, на якій місце є лише велікому і могучему Хуйлу.

В общем, сидить собі Хуйло, і готується до всємірного велічія. На глобус уз вождєлєнієм поглядає, бумажки якісь почитує, помічників сіпає та врем'я от времені проводить тайні совещанія - готовиться до Астани в общем. А тут сообщеніє із Берліна, шо Меркель не собирається туда летіти 15 січня і самміту не буде. Бо Меркель, відітє лі, не наблюдає виконання Хуйлом мінських договорьонностєй. А без цього їй в Астану лєтєть нє резон.

Хуйло, який щойно мечтав о велічії, сначала охренєває і не понімає, шо це все значить. Потом звонить в Астану і просить Назарбаєва змотаться в Берлін, шоб убідив строптіву бундесфрау, щоб та не ламалася. Назарбаєв злітав, бундесканцлєрін його нехотя вислушала, а потом перезвонила другим міровим лідєрам, шоб посовіщаться. У Парижі лідєри обсудили сітуацію вже гуртом, прикинули всі "за" і "протів" і видали окончатєльний чоткий ответ - в Астану не летимо, пока ти, Хуйло, не виполниш своі мінські обізатєльства. Простими словами – нормандський формат, який спеціально создавався колись як самий комфортний для Хуйла, бо там нема англосаксів, вдруг отвесіл Хуйлу звонкую оплєуху.

- Ах так! - обідилося імпульсивне Хуйло. - Ну я їм щас всім покажу! Вони в мене попригають, а потом на колєнях приповзуть. Гніди європейські. Гдє Моторола? Чем он там, подлєц, занімаєтся?. Деньгі хто отрабатувать будєт?

В общем, після відмови нормандців летіти 15 січня у Астану, глупеньке Хуйло прийняло чисто імпульсивне і недалекоглядне рішення продємонстрірувать сілу і тупоє упрямство. Отсюда і прикази з Москви, які понеслися в ДНР-ЛНР. А там розслаблені новогодніми празниками тірарісти посхапувалися, нашвидкоруч похмелилися і давай отрабатувать грошики. Почалися атаки на Донецький аеропорт, масовані обстріли блок-постів і проч.

Ну а паралельно пошло нагнєтаніє войни нєвров на фоні протіворечівих сообщеній у пресі. В пилу борьби руссо-пропаганда пару раз подряд захватила Донецький аеропорт, на шо укропська пропаганда отвітила подлим убійством Мотороли. І вже всім по барабану, чи це правда, чи ні. Бо давно пора привикнуть, що інформаційна війна розвивається без особої прив'язки до реальних собитій.

Но факт відновлення воєнних дій нєсомнєнєн, як і очевидно те, що ескалація почалася по приказу з Москви після того, як Меркель жостко гепнула Хуйла фейсом об тейбл. А знаючи Хуйла ми вже нє удівляємся його болєзнєнній реакції на акт очередного уніженія. Особенно від жінки, і це закомплексованому Хуйлу особенно неприятно.

Шо хоче добитися цим Хуйло? Дід думає, що мету теперішньоі активізаціі боїв на Донбасі Хуйло і сам до ладу логічно пояснити не зміг би. Логіки там нема і ми не будем приписувати Хуйлу стратегічне мислення та придумувати за нього якіто потайонні мотиви і далєкоідущі плани. Скоріше за все, це просто емоційна реакція обіженого псіха. Хуйло таким образом демонструє Європі і світу, шо на нього давить нільзя, бо він такий йобнутий, шо його лучше не трогать. З ним лучше вести себе ласково і нєжно та виполнять усі його капрізи. Іначе він за себе не отвічає. Все, що тут дід багатослівно описує, Висоцький висказав одною строфою: "Он то плакал, то смеялся, то щетинился, как ёж. Он над нами издевался. Ну сумасшедший - что возьмешь?". Ето про Хуйла.

Но припустимо на хвильку, що в Хуйла є якіто крупіци разума і здравого смислу. І попробуєм уявити на які наслідки Хуйло розраховує.

По-перше, він хоче убідить світ, шо тиском на нього діяти не можна, і він завжди робитиме те, що хоче. Що всякі санкції, дешева нафта, здувшийся курс рубля для нього не більше, ніж комарині укуси. Він не прогнеться і не уступить. Даже якщо половина дарагих рассіян виздихає з голоду, Хуйло упорно строїтиме велікую Рассєю.

По-друге, убідивши світ в неефективності економічних санкцій і прямого тиску, Хуйло розраховує, що світ успокоїться, махне на нього рукою і по суті признає за ним право робить шо хоче в зоні його прівілєгірованих інтєресов. А з часом емоції поутихнуть, санкції відміняться, нафта подорожчає і все буде харашо й прекрасно. Ще й до того всі республіки на постсовецьком пространстве перестануть кобениться, бо Америка, обламавши на Хуйлові зуби, перестане коверзувати і устраювати майдани.

Оці два пункта і є, на думку діда, главними імперативами, які мотивують Хуйла діяти так тупо, як він діє останні два роки. А по суті, діяв так завжди, просто раньше нам було на нього начхать, то ми і вніманія не обращали. Но тепер нам хотя би ясно, чого така радісна посмішка була в Люди Путіної послє развода. Прожить жізнь з таким ідіотом... Вона йому каже: “змивай після себе унітаз, бо смердить, перед дітьми невдобно”, а він їй: "а ви докажіть, що то моє гівно". І дивиться на неї так нагло-презрітєльно. Бедная женьщина.

Подобним образом Хуйло веде себе і в міжнародній політиці. Но в даному конкретному случаї, тактіка Хуйла не сработала.

По-перше, сподівання Хуйла на легкий воєнний успіх явно провалюються - Україна неожиданно грозно огризнулася. Дід трохи стривожився, щоб Армія в азарті не перейшла в наступ по всьому фронту, но кажеться пронесло. І кажеться хунта добре знає ціну рекомендаціям всячеських агентов вліянія Хуйла. Тобто, Армія крепко врізала по зубам всяким моторолам, но на спокусу зачищать окуповані території не піддалася. Не врем'я ще.

Хуйло поняв, шо Іловайська-2 відімо не буде, тому послав Пороху п'ятнічноє посланіє. В якому закликав уважаємого Петра Алєксєєвича виполнять мінські договорьонності, а за це пообіщав попросить Моторолу більше не стрілять і відвести артілєрію. Послав Хуйло оте посланіє, потом перечитав і злякавшись, шо воно може бути сприйняте в Росії як свідчення слабості, Хуйло заставив Лаврова видать заяву МІДа, яка жостче по содєржанію і покликана убідить руссовату, що їхній вождь по-прежнєму сільон і нєсокрушім. На заяву МІД РФ, правда, з редкой оператівностью відреагував своєю ответною заявою наш МЗС. І нада признать, шо наші дипломати тоже хамити уміють.

В связі з цими обмінами хамськими заявами многі задумуються, чи не слід готуватися до масштабної інтервенції Росії. Дід думає, шо до такого сценарію треба всігда готуватися іменно для того, щоб його не було. Но в даному випадку всі собитія вкупі із офіційними заявами свідчать про чергову попитку запугать хунту ілі спровоцірувать її на якуто херню. Хунта Хуйлу не пидигрує і покашо демонструє решітєльность та видєржку - найкраща лінія поведінки в создавшемся положенні.

По-друге. Реакція Заходу. Єслі Хуйло розраховував, шо мірове сообщество нарешті іспугається, махне на Україну рукою, то тут Хуйло явно прощитався. Єслі на Западі раньше й були серйозні сомнєнія в доцільності допомоги Україні зброєю, то благодаря Хуйлу ці сомнєнія розвіюються. Кроме того, Запад бачить, що українська Армія дієва сила, вона вміє сражатися. А раз так, то їй можна довірити і найсучаснішу зброю. За собитіями на Донбасі, нє взірая на вихідні, вніматєльно спостерігають і мірові лідери, і всякі політіки. Генерали НАТО і всячеські воєнні атташе вніматєльно конспектірують. І Конгрес США тепер вопросітєльно дивиться на Обаму і жде, що той нарешті начне примінять положення Акту про підтримку свободи в Україні. Сенатор-демократ Крістофер Мерфі вчора в ефірі CNN недвусмисленно заявив, шо прийшло врем'я поставлять Україні оружіє на болєє серйозному рівні.

Хуйло єстєственно доказує світу, що він не гадив, а смердить із-за нездержаності уважаємого Петра Алєксєєвича. Печальна лошадь Лавров підспівує Хуйлу бек-вокалом. При тому МІД РФ, доказуючи, що ескалація насильства - ісключітєльно діло рук кровавої хунти, винайшов інтєресний алгоритм дєйствій. Оказується, шо хунта робить якуто херню всігда перед засіданнями Ради ЄС з міжнародних питань: збиває малазійський боїнг, або обстрілює автобус під Волновахою. Це, по мнєнію МІДа РФ, робиться лише для того, щоб ЄС міг видати очередну грязну русофобську заяву. У другому місці утверждається, що Київ діє ісключітєльно по указці своїх вашингтонських покровітєлєй. Другими словами, Вашингтон заставляє хунту збивати боїнги і підривати пасажирські автобуси ісключітєльно для того, щоб Рада ЄС з міжнародних питань получила свіжий привід видать очередну антиросійську заяву. Діда тішить аналітичний рівень випускників МГІМО.

Сучасні російські дипломити недалеко пішли в своєму інтелектуальному та моральному розвитку від зєльоних вежлівих человечків Хуйла, яркий представітєль яких недавно ліхо погуляв у вірменському Гюмрі. Одєтий в зєлений камуфляж Валєра Пермяков вежліво вбив шість мирних вірмен, в тому числі дітей і тепер спокоєн за своє будуще – слава йому гарантірувана, ще й книжку колись напише “Вежлівость – страшная сіла”.

Дебіл Хуйло, замість того, щоб на колінах вибачатися перед вірменським народом за дєйствія свого воєннослужащого, поговорив із Сєржом Саргсяном і високомерно предложив забрати в Росію і вижившу дитинку. Тіпа, так уж і бить – полєчім сіротку за свой щот. Ну кіднеппер-терорист. Однако, ублюдка-вбивцю Хуйло видавать не намерен. Дід в житті знає багатьох арм’ян і єслі я щось розумію в псіхології цього древнього і гордого народу, то сумніваюся, що вони стерплять образу і проковтнуть високомеріє московського сцарька. Не забуваєм, що вірмени становлять одну з найчисельніших та найвпливовіших діаспор у багатьох розвинених країнах світу. Так шо напрасно Хуйло так нєосторожен в армянском вопросє. І таке відчуття, що Хуйло вознамерився в кратчайші терміни восстановить проти себе всі впливові сили на планеті. І йому це вдається. Тут він талант. Самородок. От інтєресно, а буддистів Хуйло може довести до белого калєнія? Думаю, да. Інтєресно було б побачити далай-ламу в таком состоянії.

Нафтоаферісти цинічно держать вартість БРЕНТА в районі до 50 долларов за бочку, а політологи всього світу вже на полном серйозі глубокомислєнно рассуждають про масштаби будущей катастрофи Росії, а також ціни, яку доведеться платити постпутінській Росії. Обсуждаються вопроси про форми і методи позбавлення Росії ядерної зброї, бо психічно хворим оружіє не положено. То, шо так ілі іначе ядерне оружіє прийдеться в Росії забирати, согласні всі прогресивні аналітіки. Вопрос лише, чи сохранять при цьому Росію в нинішніх предєлах, чи розділить на нєсколько частєй.

Но то діла не завтрашнього дня, а післязавтрашнього. А сьогодні в нас надворі Водохреща, то дід рушає на Дніпро, куди ще зи світанку стягуються юрбі таких же ненормальних. Ох, грехі наші тяжкіє... )

Зберігаємо бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю, всячеськи допомагаємо Армії і її воїнам, та читаєм repka.club

І слєдім, шоб віздє парядок був! А не те, шо січас.

P.S. Дід щиро дякує всім художникам, які відгукнулися на заклик представити свої роботи для вибору ілюстратора для “Історії України від діда Свирида”.

Прийшло кілька десятків пропозицій і для мене це серйозне моральне випробування. Бо дуже важко вибирати між чудовим і прекрасним. Частині я ще не встиг відповісти, хоча проглянув усі без виключення роботи. А деякі по два і три рази. Вималювалася група фаворитів і остаточне рішення прийму достатньо швидко – видавництво вже поглядає на календар. Але дякую всім без виключення.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини