MENU

Інспектор ДАІ оштрафував народного депутата

4470 2

Читав Арсена Авакова, що ДАІ планують ліквідувати, створивши патрульну поліцію. Аби тільки все не обмежилося зміною вивіски. У мене днями трапилася така історія. Порушив я правила дорожнього руху. Наздоганяє патруль, перевіряє документи: «Ну що, Анатоліч, порушуєте». Кажу: «Визнаю провину. Може, обмежимося усним попередженням?». Інспектор невблаганний: «Та яке усне? Мінімалочку напишу і відпущу». Ну добре – протокол так протокол. Починає заповнювати. Інспектор: «Ким працюєте,Анатоліч?» Кажу: «Народним депутатом». В інспектора вмить обличчя помінялося: «Анатоліч, так що ж ви зразу не сказали! Нате вам усне попередження – їдьте собі у справах». «Ні, - відповідаю. – Якщо вже почали заповнювати, то заповнюйте до кінця. Чому ж ви не погоджувалися на усне, коли я був простим громадянином». Виписали мені протокол. Кажу: «Хочу оплатити на місці». Інспектор: «В нас терміналу немає, бо дуже дорогий апарат, але зараз приїде інший патруль – в них є». Справді, патруль приїхав, одна хвилина – і штраф оплачений через платіжний термінал.

Висновки:

1. Депутати – платіть штрафи і не вимахуйтеся.

2. Оплата на місці через картковий термінал – реальна альтернатива хабарам. Бо яка буває мотивація в хабарах? Не тільки економія коштів. А тому що люди не хочуть витрачати час на оплату. Уявіть, скільки треба витратити зусиль: піти в банк, вистояти там чергу, заповнити платіжку з безліччю цифр, ніде не помилитися. Зрештою, немає гарантій, що гроші «побачать» у ДАІ. Тоді вам прийде лист – за яким треба іти на пошту, бо він «с уведомлением» - що ваш штраф подвоєно і відкрито виконавче провадження. Вам треба шукати квитанцію, робити її копію та йти знову на пошту, аби послати лист до виконавчої служби Мінюсту – бо факс у них не працює. Тоді як оплата через термінал – це гарантоване потрапляння коштів за адресою та економія грошей. Тому я би радив міністру просто заборонити стягувати штрафи тим патрулям, в яких немає платіжного терміналу в справному стані.

3. Інспектори ДАІ, припиніть називати людей лише по-батькові. «Анатоліч, Іванович, Петрович». Це дратує. Сам не знаю, чому.

Сергій ЛЕЩЕНКО, народний депутат


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини