MENU

Необхідно навести лад у хаті і почати виховувати у собі європейців - блогер

1537 0

ЕКОНОМІЯ ГАЗУ ПО-СТОЛИЧНОМУ 2015!!!

Після участі у конференції Біоенергетичної асоціації у Києві, зайшов у гості до знайомих по вул. Кіквідзе. Зайшовши у під'їзд, відчув таку задуху, як у сауні...

Вхідні двері нормальні, з домофоном та автозакриванням. Відразу за дверима ряд з 6 радянських чавунних ребристих труб. Рукою доторкнутися неможливо- настільки гарячі. Духота до верхнього поверху. Але це ще не все. Зайшовши у квартиру друзів, ситуація не краща. Кажуть що вдень вікна відкривають, настільки задуха. Радіатори такі гарячі, що теж доторкнутися важко. Теплового лічильника на будинку немає, регулювання тепла на вході теж. Тепер порівняв наш будинок 1979р. у провінційному м.Стрий. На під'їзді теж встановлено двері з домофоном. Збирали гроші цілим під'їздом. У нас будинок наразі підпорядковується ЖЕК, так як більшість мешканців-пенсіонери. Батареї у під'їзді відрізали давно, щоб менше сплачувати за теплопостачання.

У підїзді вікна старі, але щільно закриваються. Нормальна комфортна температура. Також вже напевне 8 років у нас встановлений на будинку тепловий лічильник. Гроші зібрали цілим будинком. І є людина, яка відповідальна за регулювання тепла на вході до будинку. Також не можу не зауважити, що у КП "Стрийтеплоенерго" встановлені нові котли з автоматичним регулюванням, всюди встановлено дистанційне GSM-керування. Немає жодного кочегара на 30 котельнях міста!!! Тільки один оператор на центральному пульті. При високій температурі котли відключаються, а отже вдень батареї гріють мінімально.

Чистоту під'іїздів теж не порівняти. У нас графік прибирання між сусідами кожної суботи. От і думав, чи нам потрібно багато коштів, семінарів, конференцій, круглих столів, енергоменеджменту, енергоаудиту, енергоефективності,і що ще треба з модних слів, ЩОБ ЕЛЕМЕНТАРНО НАВЕСТИ ПОРЯДОК У СВОЇХ ВЛАСНИХ ОСЕЛЯХ???? Як можна зараз, у 2015 році так бездумно палити газ???? Та звітувати, що у нас скорочення споживання!!!

Я навів приклад тільки одного будинку старої забудови у Києві та у Львівській області. Нові будинки взагалі до уваги не беру, так як будуються нормально. А що робиться загалом по державі??? Якщо не ІМІТУВАТИ роботу, а нормально взятися за будинки, встановити 100% теплові лічильники, помінянти теплотраси, позакривати вікна та двері у під'їздах, а потім взагалі утеплити будинки- то нам не потрібно буде ЖОДНОГО КУБА ІМПОРТНОГО ГАЗУ!!!

Так що, друзі, нам потрібно навести порядок у себе під носом, у своїх будинках, скоротити МАРНОТРАТСТВО ГАЗУ, вичистити підїзди, не плювати собі під ноги, НЕ БУТИ ХУДОБОЮ, а почати виховувати у собі європейців. Потрібно змінити мислення. От може тоді нас і захочуть куди-небудь приймати у гості. Але НАВЕСТИ ЛАД У СВОЇЙ ХАТІ МУСИМО САМІ. За нас того не зробить ніхто: ні Росія, ні Америка, ні Європа.

Роман СПІВАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини