MENU

Деякі нюанси щодо так званого «ухилення західняків від мобілізації»

29850 12

Не пройшло і року, як виїхало більшість «дільничих» України на сорти, як маємо дежавю.

«Трусливые шавки», «трусливая скотина», «сука-ура-патриот, уклоняющийся от мобилизации», «вышиватник»… - Юрій Бірюков завжди був щедрий на епітети щодо українців. І зараз він вкотре нестримно це вилив на нас. Цього разу на західняків.

Тож, Юрій типу має незаперечні факти ухилення західняків від мобілізації.

Давайте тепер спробуємо уявити як його цифри втілюються в статистику на папері. І як саме проходить процес мобілізації. Я маю кілька прикладів, але не буду страждати класичним «друг брата свата сказав». Тому просто уявімо:

Звичайне село на Зх. Україні. На 1000 мешканців. Воює вже пару десятків хлопців. Пару вояків село вже похоронило... Вслід за хлопцем з Небесної сотні… Кільком всім селом зібрали на протези.

Голові сільради приходить четвертий пакунок з повістками – мобілізувати ...десять людей… Це 9/10 всього працездатного і боєздатного населення села.
Шок. Він телефонує колезі в інше схоже село (з центральної України). 

- Іване, а що війна? Повна мобілізація? Твоїх теж забирають всіх?

- Та ні Василю, нема війни. Лише АТО. Ротація просто, нам ...тири повістки прийшло…

- От бл..ть! А в мене всіх забирають! Лишаються лише пенсіонери, жінки, діти і… переселенці. Не буде кому й городи виорати навесні! У нас вже горе прийшло на кожну вулицю. Вони там в Києві геть з петель злетіли, чи що?! Невже по всій Україні всіх чоловіків забирають під нуль як у нас? 5 мільйонів воює чи що?

Не буду я таке розносити!

- Слухай, а оцей твій спецназівець Петро, полковник запасу – ну він же не пішов ще на фронт, а хотів… Ну хай би таких хлопаків спочатку забрали? Я знаю він хотів, і у військомат ходив…

- Та ні! Його не беруть, бо не можуть полковника запасу в бліндаж відправити як рядового солдата, а всі посади як для полковника вже зайняті. У нас же всі запасники – офіцери.

- Ну а хлопці твої, які на воєнці служать? В тебе ж їх там з твого села з десяток добрий, а по всій Україні майже 250 000 – воюють?

- Та ні, сидять у казармі. Спеціальність така не треба там…

- А оцих молокососів, що пістолет лише в гуглі бачили – спеціальність для війни підходяща чи що?
- Та не кажи... МАРАЗМ! ЯК ТАК МОЖНА!...

….
Далі телефонує Голова у військомат і каже:

- Та пішли ви нах..й зі своєю мобілізацією! Якщо війна і всі воюють, то й ми підемо державу боронити, а як лише ми – то самі ці повістки і розносьте. Я такого розносити не буду! Бо мене тоді баби першими з'їдять.

Кидає трубку.

Нач. військомата, (кум однокласника швагра доньки сусіда Пшонки, що досі працює, і який можливо ще й на службі в ФСБ числиться) задоволено пише доповідну Бірюкову (бо іншим скучно писати таке - не читають і реакції нема) –« Від мобілізації ухилилось ціле село! Нам довелось виловлювати ухилянтів навіть в хостелах в Румунії! Половина з ухилянтів, за закликом Путіна поїхало в Росію! (Еее, що ж там ще Кисельов казав-казати в таких випадках, забув…) Одним словом ми вимотали весь державний бензин в пошуках (ще й бенз спишу – ха!), і так не вдалось виловити…

А у Бірюкова є ФЕЙСБУК! А фб це сила! І купа поціновувачів його епатажного таланту, серед яких всі лайфн'юзи і кремлеботи в купі. І він дуже любить друкувати сенсації там. Бажано щодня, хоч по 2-3. А тут такий шикарний текст... І понеслось лайно на вентилятор…

От такі прийшли реформатори. Виявляється всі працівники МО фахові і професійні, їх міняти не треба. Навіть тих, старих пердунів, які нездатні організувати по людськи мобілізацію. Це просто західняки такі кончені і труси… Феєрично.

Нагадало анекдот:

- Лікарю, я куди не ткну - кругом болить!

- То може у вас палець зламаний?

Олександр КЛОЧАН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини