MENU

Українська делегація провела блискучу роботу в ПАРЄ - Тимошенко

2074 2

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи щодо позбавлення делегації Росії всіх прав – це грандіозна перемога здорового глузду та справедливості. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, коментуючи рішення ПАРЄ, ухвалене в середу ввечері абсолютною більшістю голосів.
 
«Пропозиції скасувати політичні санкції проти Росії в обмін на ефемерні обіцянки були категорично неприйнятними. Країна-агресор має відчувати адекватний тиск світу. І українська делегація провела блискучу роботу, зумівши буквально за один день переломити ситуацію і переконати депутатів ПАРЄ проголосувати за продовження санкцій», - зазначила вона.
 
Лідер «Батьківщини» подякувала всім членам української делегації з різних фракцій, а також всім представникам іноземних делегацій, які підтримали резолюцію.
 
«Окрему подяку я хочу висловити за спеціальну «Надіну» поправку, згідно з якою Росію зобов’язали звільнити Надію Савченко упродовж 24 годин та передати її Україні або іншій державі. Я закликаю світ не припиняти тиск на Росію в питанні звільнення всіх військовополонених та незаконно утримуваних. Особливо тепер, коли Росія відверто визнала, що утримує їх виключно як заручників та предмет для торгу», - йдеться в заяві Тимошенко.
 
Вона нагадала, що народний депутат від фракції «Батьківщина», член делегації України в ПАРЄ Надія Савченко голодує у московському СІЗО вже 48-й день, протестуючи проти незаконного і безпідставного ув’язнення.
 
«Жодні заяви російських високопосадовців про можливий вихід Росії з органів Ради Європи і відповідно відмову від норм міжнародного права не повинні зупиняти ні нас, ні світ. Надя має отримати свободу!» - зазначила Тимошенко.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини