MENU

Діда Свирида передусім хвилює доля Наді Савченко

1534 2

Самі громкі і резонансні новини долинали до нас учара із Страсбурга, де в зданії ПА РЄ состоялася публічна порка путінської Росії. Ситуація в сухому остатку така: резолюція ПА РЄ вимагає звільнення Наді Савченко в тєченії 24 годин, російську делегацію позбавлено права голосу на період до наступної сесії, тоєсть до квітня. Привселюдно опущена і уніжена делегація госдури РФ псіханула і в ліце Пушкова заявила, шо раз так, то вони вообще до кінця года приостанавлюють свою участь в роботі Асамблеї, вертаються в Москву і начинають думуть думу про вихід із Ради Європи. Все це сопровождалося іздєватєльським сміхом європейських делегацій, і злобно-іронічними коментаріями небайдужих громадян.

Все це прекрасно, но єслі подивитися на проізошедше вчора у Страсбурзі спокойно, без емоцій, то нада признать, що "абсолютно чіткий план звільнення Наді Савченко" через її делегування в ПА РЄ фактично провалився. Протягом 24 годин її не звільнять і чи звільнять найближчим часом - велике питання. Чи реально було витягти Надю з буцегарні таким планом? Дід одразу казав, що це план нереальний, но це той случай, коли ти сам не радий точності свого прогнозу. Хотя і прогнозувати особо не було чого - ситуація ізначально була ясна, як на долоні: Хуйлу якийто дипломатичний імунітет і якато ПА РЄ не указ. Він скоріше денонсує Європейську конвенцію з прав людини, ніж ітиме на уступки. Тим більше, що ЄСПЛ давно с наслаждєнієм п'є з нього кров і опустошає йому казну, бо Росія систематично програє справи в цьому суді.

З другого боку, усілія російських діпутатов нав'язати ПА РЄ який то мутний договорняк тоже пішли прахом - Наришкін, Пушков і проча публіка ярко продемонстрували, що вони інтелектуальні амеби і іскреннє не розуміли де находяться. Цивілізаційний розкол між світом нормальних людей і путінською Рашкою у Страсбурзі чітко обозначився і поглибився. Шо і требувалось доказать. Діяльність українських діпутатов... Дід не бачив ситуації зблизька, судити важко, но складалося враження, що покашо їхній загальний рівень не дозволяє ефективно плести тонкі інтриги в рамках ПА РЄ і красіво обігрувати російських партнерів. Вони то боялися того, чого не слід боятися, то не бачили реальних небезпек. В рамках багатосторонніх переговорів не обов'язково перти буром - намного ефективніше договориться з надійними партнерами і проводити серії розпасовок і перепасовок, винуждаючи противника діяти так, як тобі треба. З іншого боку, російські горлопани явно приїхали в Стасбург не договорюватися, а по милій московській привичці грубо всіх кинути. Не получилося, бо в ПА РЄ тоже не діти засідають. А общий рівень російських діпутатов такий, шо даже наші делегати просто інтєлєктуали в сімнадцятом поколєнії.

Однако діда в сложившійся ситуації все одно хвилює лише одне - доля Наді Савченко. Вона залишається в тюрмі, продовжує голодовку страшно сказати - сорок восьмий день. Всі спроби умовити зупинити голодування, які лунають з усіх боків, Надю не переконали. Дід також просить Надю припинити голодування і поступово повертатися до звичного режиму харчування, бо боротьба по всій відмості буде ще довга і треба, щоб Надя була здорова і бадьора. У першу чергу Надя потрібна своїй мамі, Маріі Іванівні... Адвокати постійно спілкуючись з Надєю використали вже всі аргументи, щоб умовити їі зупинити цю форму протесту, але як розповідав дідові Ілья Новіков, Надю вговорити, на жаль, неможливо - вона твердо тримається прийнятого рішення. Залишається лише морально ії підтримувати і продовжувати боротьбу за її звільнення.

Тєм временєм моральна і інтєлєктуальна деградація Хуйла та його кліки приобретає все нові й нові потєшні форми. Зараз в госдурі РФ слинять олівці і висолопивши язики пишуть проект заяви, яка має осудити незаконну анексію у 1989 році Німецької Демократичноі Республіки. Бля... Дід сначала подумав, що це фейк ілі померещилося. Ну не можуть же вони бути настільки дебілами. Оказалося можуть. Ну шо ж... Як там кажуть гламурні дєвачки? "Хачю-хачю-хачю!!!". Дід тоже дуже-дуже хоче, щоб таку заяву не лише написали, но і прийняли. І пожалуйста єдіногласно, як вони це вміють. Помимо самої дебільності постановки питання про якуто анексію ГДР, Хуйло сознатєльно розширяє зону конфлікту, восстанавлюючи проти себе все більше і більше окремих країн і зміцнюючи табір союзників України. Хуйло там раньше шото бовкнув про якуто анексію Техасу? Харашо, пишіть заяву госдури. І про Британію не забудьте - Британія много чого наанексірувала протягом своєї історії. Побольше заяв - красівих і разних. Щоб потом новим поколінням росіян було мучітєльно стидно за це врем'я, як німцям стидно і больно за часи нацизму.

Но єслі ми можемо собі представити заяви госдури РФ і даже МІДа РФ проти Німеччини, США і Британії, то уявити собі, шо Хуйло шото в'якає проти Китаю достаточно трудно. Бо бздить. Хотя як нащот агресівної китайської воєнщини, яка силою отобрала у велікого і прекрасного Совецького Союза остров Даманський? Де заява госдури РФ, яка осуждає дєйствія Пекіна в 1969 году, а заодно і незаконну анексію Китаєм Тібету у 1950 году? Шо, Хуйлуша, страшно?

Дід пише про Китай не для того, щоб пойорнічать. А для того, шоб обратить вніманіє тих, кому положено на те, що на Западі світ клином не зійшовся. Це харашо, шо уважаємий Пйотр Алєксєєвич чи не щодня воркує з Меркель і давно на "ти" із западними лідєрами. Харашо, но цього недостатньо. Китай, хочемо ми того чи ні, мощна країна современності. Ігнорування хунтою Китаю може буть розцінено в Поднєбесной весьма нєлєстно для України. З нехарошими для нас наслідками. По суті, серйозні спроби розвивати стосунки з Китаєм предпрінімалися лише Кучмою та Януковичем. Дємократ Ющенко Китай, як і весь Восток в упор не бачив, но він тихий дурачок і з нього взяткі гладкі. Тепер дємократ Порох залюбки через півпланети літає в Австралію, но обратить вніманіє на Китай йому все недосуг. Це нехарашо. Китай - не та країна, яку можна льогко ігнорірувать ілі, що ще хуже, куда можна прилетіть похапцем, потиснуть руки члєнам політбюро, виступить перед представітєлями бізнесу і вернуться додому. Візит у Китай нада готувати заздалегідь і намного серйозніше ніж візит до Штатів.

Китайцям давно набридло мерехтіння ліц в нашому політикумі (тим більше, шо ми все рівно для них всі на одно ліцо), но ще більше надоїло непостоянство політичноі лінії офіційного Києва, який вічно шарахається зі сторони в сторону. Китай уважає стабільність і хоче принаймні бачити до себе уваженіє. Так шо дід настоятєльно рекомендує тим, кому положено - обратить найсерйознішу увагу на Китай. Найсерйознішу. Це треба робити по множеству причин, не в останню чергу тому, шо Китай країна дуже багата і там величезний ринок. Ну і це єдина країна, яку Хуйло реально бздить.

Греція... Діда питають, шо він думає про заяви нових лідєров Греції. Дід думає, шо це прекрасно і сміється над цим усім. Таке ощущеніє, що весь положений кожному народу інтелектуальний потенціал греки ізрасходували ще в період античності. Но то таке. Да, мощна економіка Греції канєшно потужно допоможе Рашці-говняшці, в якої вже даже на Придністров'я грошенят не хватає. Приїде руководство Греції до Москви і попросить дєньжат: "Ми же старалісь". Дєньжат Греції нада много - греки создали собі такий соціальний рай, де можна не сильно работать і жить пріпеваючи. Дасть Хуйло грекам достаточно дєнєг? Ніхрена.

От і прийдеться, хоч-не-хоч пертися з винуватим видом у Бруссель. А там строгі бруссельські бухгалтєри скажуть руководству Греції много неприятних слов.

Так шо реально Хуйлу оті ескапади греків не поможуть. Но создають в Хуйла ошибочну іллюзію, шо года через два до власті в європейських країнах і в Америці прийдуть ципраси і всьо буде харашо. Напрасні сподівання. В Європі і в Америці власть канєшно же демократично зміниться, но логіка собитій видвине на передній край прлітіков із квадратними подбородками. І Хуйло ще вспоминатиме інтелігентних Обаму з Меркель і горько сожалітиме про утрачені возможності сохраніть ліцо. Єслі канєшно доживе до цього прекрасного часу.

Економічна ситуація в Рашці іде туда, куда положено, нафтоаферісти держать вартість нафти на шестирічному мінімумі - менше 50 долларов за барель. Хуйлу не остається нічого іншого, як бігати з церкви в сінагогу, а звідти в мечеть, та вездє бити поклони Богу, Аллаху та Ієгові. А в Кремль привезти тайожних шаманов з усього Сибіру, щоб вони всі хором там камлали, танцювали вокруг костров з бубенцами та гуртом просили в богів і сил природи улучшить коньюнктуру на ринку углєводородов. Наблюдаєм.

Та зберігаємо бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю, всячеськи допомагаємо нашій Армії, а в свободне врем'я читаєм repka.club.

І слєдім , шоб віздє порядок був. А не то, шо січас.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини