MENU

Притула розповів про поїздку на Луганщину. ФОТО

4149 1

«Весела» вийшла поїздка.

Почну з поганого. Підвели хлопців з десанту. Йшли на Луганщину невеликою колоною: 2 буса і джип для 3-тього батальйону 80-ї бригади ВДВ. Що трапилось з джипом бачите на фото. 6-та ранку, ожеледиця… в результаті «стратили» сам джип, 3 год часу і трохи грошей на евакуатор. Машина все-одно доїде до бійців, правда, з певним запізненням. У цій історії є 2 позитивних моменти. По-перше джип відновленню підлягає, чим зараз в Харкові і займуться наші друзі-волонтери, а по-друге, водій не постраждав. В сорочці народився! Машина в кювет через дах, а в нього жодної подряпини! МОЖЕ ТЕПЕР І ВИ БУДЕТЕ ПРИЩІПАТИСЬ ПАСКАМИ БЕЗПЕКИ? Коротше, ми зрозуміли, що в Господа були свої плани на цю «тачку». Значить, зарано їй в АТО. Підрихтуємо!

В результаті добрались у Старобільськ не у запланованих 9 ранку, а близько першої дня. Першим ділом розкинули передачі по «непідшефних» підрозділах.

«Народний Тил» передав пакунки для білоцерківського зенітно-ракетного полку, 12-го батальйону і луганського прикордонного загону. Після цього заїхали до наших старих друзів, 8-го полку спецназу. Розвантажили харч, одяг, ліки, устілки, засоби особистої гігієни, Стєпанич перед виїздом десь «підшаманив» пару свинячих туш, то побалували хлопців свіжиною. Довго спілкувались. Настрій у хлопців бойовий, моральний стан на висоті, почуття гумору – «на відмінно»! Трохи пізніше викладу відео – переконаєтесь! 

Опісля погнали на «сталінград» (с. Вільхове, Станично-Луганського району) до хлопців з розвідки 17-ї танкової бригади. Не доїхали. Сєпари лупили по селу зі всього з чого тільки могли. Хлопці перебили нам зустріч на Щастя. Не доїхали. Віддзвонився ще один наш волонтер, який якраз у Щасті віз пораненого в лікарню. Щастя «накрили» артобстрілом. В результаті, розвідники вискочили до нас за місто, де й відбулась передача того дорогущого тепловізора командиру відділення розвід взводу 2-го мехбату 17-ї танкової бригади Ігору Степановичу Савчуку. Правда, на фото з тепловізором не він. Йому не можна в кадр. А в кадрі – Сергій, скромний власник агентства знайомств з апостолом Петром для грішників, які прагнуть похитнути цілісність української держави. 

Після цього погнали на Новоайдар, до 80-ї бригади. По дорозі не могли не зупинитись, щоб сфотографувати «сільське графіті». Вочевидь, жителі села Маловенделівка щось собі та й знають. В 3-ій батальйон 80-ки заїхали вже затемна. Відвантажили пів-буса допомоги + подарунки від чернівецьких волонтерів. На фото зафіксована передача приладу нічного бачення замкомабату Андрію Кіхтану. Апарат манюній, але ефективність ого-го!!! Попили в десантури чаю,потравили байок, та й в путь. 

Добрались до Харкова опівночі, зустрілись з прикордонниками, передали ще 27 комплектів «горки», годину спілкувались по наступних запитах. Коротше, до Києва добрались в 9-ій ранку. Почуття якісь змішані. Ніби й купу роботи зробили, але той джип трохи муляє. Добре хоч за «вар*ятівські» гроші куплений, то сам собі дорікну, а не ФБ-френди.

Опрацювавши за минулий тиждень інформацію від різних підрозділів та проїхавшись по підшефних, маємо наступні запити:

- Прилади нічного бачення – 3шт (1 на «сталінград», 1 на Волноваху, 1 луганським прикордонникам). На 2 гроші є. Ще на один треба 3500 Euro.
- Машина для вивезення поранених на 81-шу бригаду – 1шт. Питання по фінансах практично закрите. Беремо.

- Машина для системи радіозв*язку на потреби луганських прикордонників – 1шт. Для повного щастя не вистачає 8-10 000грн.
- Приціл для снайпера на розвідку 17-ї танкової бригади – 1шт. Конкретна модель ще підбирається, але «на око» ціна питання коливається десь від 3500 до 4000 доларів. Або ж гривневий еквівалент по курсу. На цю опцію грошей немає.

- Тепловізор – 1шт. Не вказую поки для кого, бо черга тих, хто потребує – довжиною у вічність. Коли буде придбано – буде передано туди, де буде найбільша потреба. Ціна питання – 11 000 доларів. На цю опцію є близько 40% від необхідної суми.

- Треба вдіти і взути 14-ть бійців батальйону «Торнадо». Ціна питання – близько 20 000грн. Гроші на цю опцію відсутні.

Коротше кажучи… в січні на потреби бійців АТО нами було витрачено близько 400 000грн. На лютий місяць, приблизний бюджет затрат (принаймні по вищевказаних пунктах) – вже 700 000. Не вистачає 300 000. Їх треба зібрати за 1,5-2 тижні! Бо далі будуть ще запити і цифра «накрутиться» до мільйона.

Знаю, що зараз усім дуже скрутно, але Ви самі бачите, що там зараз робиться! Всі… ВСІ!!! Хлопці , як один, під час розмов говорили тільки одне: «Передай людям, що ми тут будемо зубами вгризатись в землю! Жодного кроку назад!». Я б волів бачити, як тою земелькою українською вдавляться наші вороги. Для цього хлопцям необхідна максимальна підтримка. Починаючи від шкарпеток і аспірину і закінчуючи транспортом, оптикою і т.д.

Як завжди, залишаю нижче рахунки. В січні було багато свят. Люди заощаджували і не так багато віддавали на армію. Думаю, в лютому ми змінимо ситуацію на краще. Бо хто, як не ми?! І кого, як не їх?!

Трохи пізніше викладу ще пару відео з поїздки. Дякую за підтримку Стєпаничу, Міші і Олегу!

Дякую всім хлопцям на передовій і всім небайдужим людям, які посприяли тому, щоб ми приїхали до бійців не з пустими руками!

Слава Україні!

Гривні
ПриватБанк
Номер картки 5168 7420 6353 7207
Призначення платежу: поповнення картки 5168742063537207 (Притула Сергій Дмитрович).

№ рахунку 29244825509100
МФО 305299
ЄДРПОУ 14360570
Притула Сергій Дмитрович
ІПН 2975800618

USD
Beneficiary Prytula Serhiy
Account 5168742060489527
Bank of beneficiary PRIVATBANK DNEPROPETROVSK,UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank JP MJRGAN CHASE BANK NEW YOURK, USA
SWIFT CODE: CHASUS33
Correspondent account 0011000080

EUR
Beneficiary Prytula Serhiy
Account 5168742060489444
Bank of beneficiary PRIVATBANK DNEPROPETROVSK,UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany
SWIFT CODE: COBADEFF
Correspondent account acc № 400 8867004 01

Сергій ПРИТУЛА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини