MENU

Партія Ляшка розкриває свій реформаторський потенціал – політолог

2374 2

Політолог Володимир Цибулько прокоментував законодавчу ініціативу Олега Ляшка щодо реструктуризації державного боргу України, яка дає зайві 70 мільярдів гривень на розвиток економіки та армію.

 

“Ідея реструктуризації держборгу – є надзвичайно актуальною і конструктивною на сьогодні. Сам факт, що подібна ініціатива спродукована в Радикальній партії Ляшка, свідчить про те, що ще не зовсім розкритий реформістський потенціал самої РПЛ.

 

Адже до недавна  Реанімаційний пакет реформ виглядав поодиноким майже монопольним провайдером всіляких економічних ініціатив, тепер же РПЛ поряд з ідеєю реструктуризації держборгу, запропонувавши ініціативи в енергозбереженні і промисловій політиці зможе претендувати на роль паралельного центру екномочних реформ” – заявив політолог Володимир Цибулько.

 

“Щоб не накликати зайвої критики ідею реструктуризації держборгу варто привязати до покрокового плану реформ, сам процес має стати не авансом за наміри реформувати країну, а способом розширення коридору  можливостей для реформ.

 

Адже переорієнтація 14% коштів із держбюджету навіть частково на військово-промисловий комплекс не лише посилює оборону країни, а й створює десятки тисяч високотехнологічних робочих місць, а вкладення в інфраструктуру завжди гарантують приріст національного продукту” – додав експерт.

 

“Сам випадок, в якому  Україна звернеться до світової спільноти унікальний, адже українські воїни не лише боронять рідну землю, Україна сьогодні протистоїть світовому злу, втіленням якого є путінська автаркія, тож добра воля більшості наших союзників повинна проявитися не лише у натхненному вербальному продукті.

 

А ще краще, якби мова йшла про часткове, або й повне списання держборгу, адже приклади в недавній  історії траплялися – Польща не вела бойових дій в обороні Європи але лише за початок реалізації радикальних реформ отримала 100% списання держборгу, можливо це й принизлива процедура, але поразка України буде поразкою всього  демократичного світу” – на останок зазначив політолог.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини