MENU

Рівненський хірург, якого звільнили з полону: На Донбасі розуміють, що спроба відділитися була помилкою

15155 3

 
Військовий медик, який потрапив у полон ДНР після Іловайського котла, розповів подробиці життя по ту лінію фронту

У полон Микола Гейник, військовий хірург з Рівного, потрапив одразу після Іловайського котла. Втікав до своїх, але його схопили російські солдати та згодом передали бойовикам ДНР. Чоловік навіть став одним з героїв відео, яке сепаратисти відзняли в місті Сніжне на Донеччині.

У полоні хірург пробув чотири місяці і нарешті повернувся додому. У Рівному, виснаженого та схудлого, його, як героя, зустріли десятки людей – рідні, друзі та колеги.

- Ми цього дня чекали рівно чотири місяці, - говорить дружина звільненого хірурга Мирослава Гейник. - Ми зараз надзвичайно щасливі, ми вірили, що Микола повернеться живим та здоровим. І дякуємо господу Богу, що цей день настав.

Мирослава Гейник

У полоні Микола Гейник втратив майже 20 кілограмів ваги, але вже через три дні чоловік вийшов на роботу в рівненський військовий госпіталь. І одразу став консультувати в операційній колег, які видаляли осколок пораненому бійцю АТО. Хірург зізнається: там, на Сході, йому також доводилося оперувати – як своїх, так і чужих. У перший день полону в жахливих умовах він прооперував більше 30-ти поранених українських солдат – усі вони лишились живі.

- Там, у полоні, я оперував проти всіх законів хірургії, - каже Микола Гейник, - але іншого вибору не було. І дуже добре, що все добре скінчилося, і я там опинився. Мені допомагав наш водій з госпіталю – був за асистента. Ми оперували з десятої ранку до першої ночі. І більше, як 30 українських солдат, яким допомогли, вижили.

Нині Микола Гейник – гордість Рівненського військового госпіталю. Колеги запевняють: таких хірургів в Україні одиниці і ним має пишатися вся країна.

- Коли немає нашого Миколи Гейника, ніби запалу немає, - запевняє Василь Савич, колега звільненого хірурга. - А він є – і все гаразд. Коли його відпускали з полону, мені особисто подзвонив товариш з Донецька, також лікар. Сказав, що вже його відпустили і він уже на нашій стороні. І лише тоді ми по-справжньому повірили, що все буде гаразд і наш друг і колега повернеться додому живим і здоровим.

Микола Гейник

У полоні, розповідає хірург, було різне, але зла на бойовиків він не тримає. Говорить: на зруйнованому Донбасі люди найбільше хочуть миру. Вони втомились від війни і лише зараз розуміють - бажання відділитись від України було великою помилкою і це обернулось тисячами нікому не потрібних смертей.

- Знаєте, що нам казали там люди? Казали, що це війна політиків, - згадує колишній полонений хірург. - А вони хочуть, щоби покарали Ахметова, Царьова та Захарченка – всю ту наволоч, яка привела і допустила війну на Донбасі. Це прості люди, вони хочуть мирно жити. Хочуть мати воду, світло, газ, вугілля. щоб працювати на своїх шахтах, а їхні діти більше не гинули під снарядами.

Після повернення з полону головна мрія Миколи Гейника, щоб в Україні нарешті настав мир і люди більше не гинули. А тих, хто чекає на полонених, хірург закликає не падати духом і вірити: вони скоро обов’язково будуть вдома – живі та здорові.

Максим ЛОЗОВИЙ, PRESS-ЦЕНТР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини