MENU

Потрібно заборонити мовлення всіх російських ЗМІ на державному та міждержавному рівнях - Бригинець

858 0

Щодо законопроекту про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях) - як на мене, заборона російським громадянам володіти ЗМІ в Україні – це половинчаста міра.

Оскільки Росія вже визнана країною-агресором, ми повинні не лише заборонити Росії і росіянам володіти частками в українських ЗМІ, а на законодавчому рівні заборонити мовлення всіх ЗМІ країни-агресора на території України і вимагати у всіх цивілізованих країн зробити те саме.

Зрештою, фашистські газети не розповсюджували у Лондоні і Вашингтоні.

Нагадаю, те що Росія є країною-агресором, офіційно визнано самою Росією, адже вона анексувала частину української території. Якби Крим існував як своєрідна КНР (Кримська народна республіка, не плутати із Китайської Народною Республікою!), як це є зараз із ДНР і ЛНР, то Путін міг би кривлятися і устами Лаврова йорнічати: доведіть, мовляв, що це наші війська. 

Але український Крим Росія на своєму «думському» рівні проголосила територією РФ. Одного цього факту достатньо, щоб підтримати Україну у визнанні Росії агресором. Впевнений, що це зробить чимало країн.

Саме разом із таким визнанням і має відбутися заборона усіх російських ЗМІ на державних і міждержавних рівнях.

Сьогодні спілкувався з своїми друзями з Вільнюса і Варшави, вони розповіли, що російські телеканали, без ніяких заборон, зникли із усіх кабельних мереж їхніх країн. Не знаю, це їхнє враження чи це доконаний факт, але почути було приємно.

Сподіваюся, український парламент допоможе європейським демократіям звільнитися від російського інформаційного іга.

Я також звернувся до своїх друзів–депутатів із пропозицією підготувати проект Постанови, у якому звернутися до країн ЄС, країн НАТО та міжнародних організацій з проханням заборонити трансляцію телеканалів країни-агресора на своїх територіях, як це вже є припустимо із каналами Аль-Каїди.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини