MENU

«Стратегія на умиротворення країни-терориста практично зазнала поразки», - Тимошенко

1954 5

Фракція «Батьківщина» наполягає на негайному зверненні Верховної Ради України до Міжнародного кримінального суду в Гаазі за процедурою ad-hoc та притягненні до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за військову агресію на Сході України. Про це сьогодні під час виступу з трибуни парламенту наголосила Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.
 
Окрім цього пропонується негайно повернутися до переговорів у «женевському форматі» та «зробити все необхідне, щоб світ надав Україні летальну зброю».
 
«Я просила, щоб ми почали діяти, повернулися до женевського формату переговорів і зробили все необхідне, щоб світ поставив Україні летальну зброю. Зараз дуже  важливий кожен день і кожен крок», - наголосила Тимошенко.
 
За її словами, «сьогодні, або максимум завтра має бути поставлено на голосування звернення до Міжнародного кримінального суду і притягнення до відповідальності керівництва держави-агресора і держави-терориста до кримінальної відповідальності».
Лідер «Батьківщини» зазначила, що Російська Федерація підпадає під визначення «країна-терорист» і «країна-агресор», зазначені в Резолюціях ООН 3314 та 1267, що є «найтяжчими злочинами проти людяності, що визнано ООН».
 
«Очевидним є те, що стратегія на умиротворення агресора, на умиротворення країни-терориста  практично зазнала поразки. Сьогодні має бути докорінно змінений підхід як України, так і світу до припинення війни на  Сході і повернення миру в нашу державу», - наголосила вона.
 
Тимошенко підкреслила, що в історії вже були прецеденти притягнення до відповідальності керівників держав за злочини проти людяності за процедурою ad-hoc. 
 
«27 червня 2011 року  притягнутий Муаммар Каддафі, 21 липня 2008 року - президент Судану», - нагадала вона.
 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини