MENU

Тимошенко нагадала, що наявність недоторканності не є панацеєю від політичних переслідувань

1110 3

Фракція «Батьківщина» у повному складі підтримала президентський законопроект №1776  щодо внесення змін до Конституції про повне скасування депутатської та  частково суддівської недоторканності. За ухвалення проекту змін до Основного Закону та спрямування його на експертизу до Конституційного суду України проголосували  365  депутатів. Як заявила з трибуни парламенту лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, треба скасовувати недоторканність з  усіх, хто нею наділений.
 
За її словами, зняття недоторканності має бути «не лише правовим, а моральним кроком», аби представники влади та громадяни були рівними в своїх правах.
 
«Нам потрібно з моральної точки зору, як депутатам, стати на один рівень з українцями і відчути, що ми живемо в тій  самій системі, в якій живуть вони, - заявила Тимошенко. - Не недоторканність захищала всіх справжніх корупціонерів, а сама система».
 
Вона наголосила, що «сьогодні ми підійшли до питання скасування недоторканності, розуміючи, що спрацює це лише в комплексі з фундаментальним, глибинним реформуванням судової системи і всієї системи української влади».
 
Також лідер «Батьківщини» нагадала, що наявність недоторканності не є панацеєю від політичних переслідувань.
 
За її словами, треба  пришвидшити процес внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканності та «зробити так, щоб між першим та остаточним читанням куля не пролетіла».
 
На думку Тимошенко, зараз головним завданням має бути реформування країни та влади.
 
«Треба робити реформи далі, щоб люди відчули зміни, а не лише символи, яким сьогодні є зняття недоторканності», - заявила вона.
 
Лідер фракції запевнила, що «Батьківщина» і надалі буде відстоювати ідею повного скасування недоторканності.
 
«Нам треба  знімати недоторканність повністю, в цілому і відразу», - підкреслила Тимошенко.
 
Нагадаємо, що «Батьківщина» відстоює ідею скасування недоторканності з усіх, хто нею наділений: з депутатів, суддів та президента. 
 
Депутати фракції підготували відповідний проект змін до Конституції, утім не всі фракції коаліції поставили підписи під пропозицією про внесення законопроекту до порядку денного.
 
Як відомо, було зібрано 65 підписів замість 150, необхідних за регламентом. 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини