MENU

Білоус обіцяє звільнити одіозного ректора Податкового університету - Гаврилюк

1699 2

2 лютого ми з активістами ГО “Козацька звитяга” відвідали Державний податковий університет в Ірпені. Причина нашого візиту була дуже проста - встановити справедливість. До мене останнім часом стали надходити звернення від студентів та працівників ВУЗу з претензіями щодо незаконного призначення в.о. ректора університету Павла Пашка Державною фіскульною службою України під керівництвом Ігоря Білоуса.

Згідно статті 42 “Закону України про вищу освіту” ректора таємним голосуванням повинні вибирати студенти та викладачі. Але всупереч цьому, в кінці року, розпустивши студентів на канікули керівництво ДФС призначило Пашка виконуючим обов’язки ректора, чим було порушено ще й трудове законодавство, так як призначати на вакантну посаду в.о. не можна.

Майже всіх обурює той факт, що Пашок не володіє українською, а всі його спроби говорити державною мовою виходять “азірівською”. Також є всі підстави вважати, що Павло Пашок підпадає під дію “Закону про очищення влади”, тобто під люстрацію, оскільки працював на керівних посадах у митній службі.

Ще додам, що Пашка підтримує колишній сумно відомий Петро Мельник, який закликав протестуючих “потерпіти Пашка, поки Мельник через суд відновиться на посаді”.

Не прикрашає всю цю історію той факт, що вранці люди в погонах, а точніше - цілий полковник міліції, накинувся на мою колегу Ірину Суслову, яка намагалась зачитати звернення від студентів, і вирвав з рук аркуші з їхніми підписами.

Після розмови з Пашком ми з колегою Віктором Романюком завітали в ДФС до Ігоря Білоуса і звернулись до нього з вимогою звільнити незаконно призначеного Пашка з посади в.о. ректора і призначити законні вибори. Пан Білоус пообіцяв розглянути надані матеріали, а свої діяння виправдовував тим, що кандидатуру Пашка йому “спустили зверху”.

Вчора, 4 лютого, студенти провели пікет біля Кабміну з вимогою виправити ситуацію. Ми з кількома депутатами - зокрема, Віктором Романюком та Іриною Сусловою відвідали Кабінет міністрів. Результатом цього стала обіцянка голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса перевести ВУЗ в підпорядкування Міносвіти, відправити Пашка у відпустку і до кінця місяця провести вибори законного ректора.

Зазначу, що жодну з можливих кандидатур на цю посаду я не підтримую і не представляю нічиїх інтересів, окрім простих громадян, в даному випадку - студенів і викладачів. А головне, чого хочуть студенти і викладачі університету, і чого прагну я - жити в державі, де панує законність.

Михайло ГАВРИЛЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини