MENU

Сьогодні із Дебальцевого вивезли близько 600 біженців. ФОТОРЕПОРТАЖ

1534 1

Дебальцеве. Сьогодні підрозділи МВС та ДСНС продовжили вивіз людей у безпечну зону. Загалом, цього дня нам вдалося вивезти близько 600 чоловік, що побажали покинути місто.

Все організували достатньо чітко і оперативно. Разом з Іллєю Кивою багато спілкувалися з людьми, переконували. Варто зазначити, що ті, хто ще кілька днів тому не довіряв, або ставився з пересторогою, сьогодні просили допомоги... Дехто з тих, хто зранку ще був не готовий, спонтанно приймали рішення покинути Дебальцеве. Всім знайшлося місце. Увесь наш транспорт, що від'ізджав на Артемівськ, Слов'янськ, Краматорськ, був переровнений. Натомість, транспорт наданий ЗС РФ та бойовиками стояв порожній. Принаймні, я бачив не більше 5-7 людей, що сіли в один з 10-15 автобусів терористів. Вибухи та обстріли Дебальцевого не припинялися. Терористи обстрілювали наші позиціі. Наша артилерія, відповідно змушена була наносити удар на подавлення вогневих точок ворога, з яких обстрілювалися житлові квартали міста. Снаряди і міни рвалися зовсім поряд з місцем збору людей, діяти потрібно було оперативно. Впорались.

Колони автобусів не формували, щоб не ставати легкою мішенню для терористів. Відправляли автотранспорт по заповненню, під наглядом представникіа МВС та ДСНС. На місці були присутні представник Генштабу ЗСУ генерал Розмазнін, котрий останніми днями перебуває тут. Також, були представники ОБСЄ та російські генерали, члени контактної групи. До речі, вони увесь час оберталися, ховали очі і нервували. Склалося враження, що чогось очікували, ніби у них була якась гнила задумка... Наразі, до Дебальцевого прибув керівник Донецького обласного управління міліції В'ячеслав Аброськін, щоб координувати дії правоохоронців. Зрештою, ми з поставленим на сьогодні завданням впорались. Люди, що забажали виїхати - у безпеці. Всім іншим, хто вирішив поки залишатися, надається вся можлива допомога, щоб вижити у цих пекельних умовах. Найближчими днями вивіз бажаючих покинути Дебальцеве продовжиться.

Щодо організації так званих "зелених коридорів" в подальшому, прохання керуватися виключно офіційною інформацією безпосередньо з штабу АТО та РНБО.

Працюємо.

Зорян ШКІРЯК, радник Міністра внутрішніх справ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини